Baltkrievijas sportiste Cimanouska: Man vēlēja slimību, nāvi un salauzt rokas (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristīna Cimanouska
Kristīna Cimanouska Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijas sportiste Kristīna Cimanouska, kuru ar varu no Tokijas olimpiskajām spēlēm uz Minsku vēlējās nosūtīt Baltkrievijas delegācijas pārstāvji, atklājusi, ka no pašpasludinātā Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko atbalstītājiem saņēmusi draudus un viņai vēlēta arī nāve.

Polija viņai humānu apsvērumu dēļ piešķīrusi vīzu. Cimanouska iepriekš izteicās, ka vēlas mainīt sporta pilsonību, lai varētu pārstāvēt Poliju.

"Man vēlēja slimību un nāvi, draudēja salauzt rokas. Nekad iepriekš nebiju izjutusi tādu naidu. Ko es esmu nodarījusi? Es tikai izteicos par treneru štāba nolaidību tieši olimpisko spēļu vidū. Un tāpēc saņēmu tik milzīgu negatīvismu," savā "Instagarm" kontā raksta Cimanouska.

"Visu šo laiku man ir nomocījuši vairāki jautājumi: no kurienes rodas tik liela agresija? Vai tai ir robežas? No kurienes šī vēlme apvainot un pazemot? Ziniet, es atbildēju, es mēģināju sarunāties. Un vienmēr ir divu veidu atbildes: 1) klusums; 2) verbāla caureja," norāda Cimanouska.

Sportiste atklāja, ka viņai pārmet valsts nodevību. 

Tokijas olimpiskajās spēlēs 24 gadus vecā Cimanouska 100 metru distancē nepārvarēja pirmo kārtu, bet pirms starta 200 m distancē Baltkrievijas Olimpiskā komiteja atsauca sportisti no starta.

30. jūlijā Cimanouska publicēja video, kurā kritizēja savas valsts nacionālo olimpisko komiteju par viņas iekļaušanu 4x400 m stafetes sastāvā bez viņas piekrišanas, jo citi valsts sportisti nevarēja startēt izlaisto dopinga testu dēļ.

2017. gada Eiropas U-23 čempionātā Cimanouska izcīnīja sudraba medaļu 100 m distancē.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu