Ķīnas medijos Kantera dēļ aizliedz vēstīt par NBA klubu "Celtics" (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Eness Kanters
Eness Kanters Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas medijos aizliegts vēstīt par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Bostonas "Celtics", jo šīs komandas centra pozīcijas spēlētājs Eness Kanters no Turcijas publiski paudis atbalstu Tibetas neatkarībai, vēsta ESPN.

"Esmu šeit, lai runātu par to, kas notiek Tibetā. Ķīnas valdības brutālās varas dēļ Tibetas ļaudīm neeksistē pamattiesības un nav brīvības," sociālajos tīklos publicētajā video norādīja Kanters.

Turcijas basketbolists Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu nodēvēja par brutālu diktatoru. Publicētajā video Kanters redzams tērpies kreklā, uz kura ir uzdrukāts Tibetas garīgā līdera Dalailamas attēls.

Kanters trešdien NBA spēlē, kurā tikās Bostonas "Celtics" un Ņujorkas "Knicks" komandas, bija uzvilcis īpašus apavus, uz kuriem bija uzraksts "Atbrīvot Tibetu". Apavu dizainers ir Austrālijā mītošais animators, kurš dzimis Ķīnā.

Ķīnas ārlietu ministrijas pārstāvis ceturtdien norādīja, ka Kanters "centies pievērst uzmanību" un uz viņa izteikumiem "nav vērts reaģēt".

ASV galvaspilsētā Vašingtonā bāzētais Dalailamas birojs vēstulē ESPN pauda pateicību Kanteram par izteikumiem atbalstīt Tibetu.

"Divu minūšu video ziņojumā viņš apkopoja eksistenciālos draudus, ar kuriem saskaras tibetieši Ķīnas komunistu valdīšanas laikā. Katrs viņa teiktais vārds ir patiess."

Ķīnā netiek pārraidītas arī Filadelfijas "76ers" spēles, jo kluba prezidents basketbola jautājumos ir Derils Morijs, kurš pirms diviem gadiem, tolaik strādājot Hjūstonas "Rockets" klubā, publiski pauda atbalstu Honkongai.

"Celtics" fanu lapa sociālajā tīklā "Weibo", kas ir Ķīnas versija "Twitter" vietnei, paziņojusi, ka tā pārstās vēstīt par Bostonas komandu Kantera komentāru dēļ.

Kanters ar komentāriem nāca klajā dienā, kad olimpiskā lāpa ieradās Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, kas februārī uzņemts 2022. gada ziemas olimpiskās spēles.

Publiski ir izskanējuši aicinājumi boikotēt Pekinas olimpiskās spēles saistībā ar Ķīnas represijām attiecībā pret Tibetu, Honkongu un uiguriem.

Kanters jau ilgāku laiku pazīstams ar sociālām aktivitātēm. Viņš vairākkārt publiski kritizējis Turcijas prezidentu Redžepu Tajjipu Erdoganu.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu