NBA 75. gadadienas simboliskajā komandā iekļauts Džordans, Robertsons un Braiants

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kobe Braiants un Maikls Džordans
Kobe Braiants un Maikls Džordans Foto: Reuters/ScanPix

Maikls Džordans, Oskars Robertsons, Vilts Čemberlens, Kobe Braiants, Bils Rasels, Lebrons Džeimss iekļauti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 75. gadadienai par godu izveidotajā simboliskajā komandā.

Balsošanas komisijai tika lūgts izraudzīties 75 visu laiku izcilākos NBA spēlētājus. Vienādu rezultātu dēļ simboliskajā komandā iekļauti 76 spēlētāji. NBA neveidoja spēlētāju rangu.

Kopumā NBA 75. gadadienai par godu veidotajā izlasē iekļautie 76 basketbolisti izcīnījuši 158 NBA čempiona titulus, 730 reizes izraudzīti visu zvaigžņu spēlei un NBA guvuši vairāk nekā 1,5 miljonus punktu.

Visi 50 spēlētāji, kuri pirms 25 gadiem bija iekļauti NBA 50. gadadienai par godu izveidotajā komandā, izlasē iekļauti arī šoreiz.

Pirms 25 gadiem komandā neiekļautie Dominiks Vilkinss un Bobs Makadū šoreiz ir iekļuvuši simboliskajā komandā.

76 basketbola zvaigžņu komandā citu starpā iekļuvis arī Džeisons Kids, Deniss Rodmens un Dveins Veids.

Komandā iekļauti seši ārvalstu spēlētāji: Jannis Adetokunbo no Grieķijas, Patriks Jūings no Jamaikas, Stīvs Nešs no Kanādas, Dirks Novickis no Vācijas, Hakīms Oladžuvons no Nigērijas un Tims Dankans no ASV Virdžīnu salām.

Adetokunbo un Džeimss ir starp 11 pašlaik līgā spēlējošajiem basketbolistiem, kas iekļauti komandā līdzās jau karjeru beigušām zvaigznēm. Basketbolista karjeru turpina arī NBA simboliskajā komandā iekļautais Karmelo Entonijs, Stefans Karijs, Entonijs Deiviss, Kevins Durants, Džeimss Hārdens, Kavai Lenards, Damjans Lilards, Kriss Pols un Rasels Vestbruks.

Balsošanas komisijā piedalījās vairāki pašreizējie un bijušie NBA spēlētāji, kas ari iekļauti sarakstā, tostarp Karijs, Riks Berijs, Džūljuss Īrvings un Skotijs Pipens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu