Video ⟩ Ķēniņš gūst vārtus uzvarā pār Šveices līgas pastarīti

CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Lausanne Hockey Club/Facebook

Latvijas uzbrucējs Ronalds Ķēniņš sestdien guva vārtus Šveices hokeja augstākās līgas (NL) spēlē un kopā ar "Lausanne" komandu svinēja uzvaru.

Lozannas hokejisti viesos ar rezultātu 6:2 (3:1, 2:0, 1:1) pārspēja NL pastarīti "Ajoie".

Ķēniņš vārtus guva trešā perioda devītajā minūtē, kad pretuzbrukuma noslēgumā bija precīzs no vārtu priekšas, panākot 6:2. Viņš šajā duelī uz ledus pavadīja 14 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā piecreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Ķēniņš šosezon 15 mačos guvis trīs vārtus un atdevis četras rezultatīvas piespēles.

Tikmēr aizsargs Sandis Smons atzīmējās ar rezultatīvu piespēli mačā, kurā viņa un Denisa Smirnova pārstāvētā Ženēvas "Servette" mājās ar 3:2 (1:1, 0:1, 2:0) pārspēja vairāku latviešu pārstāvēto Langnavas "Tigers".

Smonam punkta gūšanai pietika ar laukumā pavadītām trīs minūtēm un 26 sekundēm, kuru laikā viņš paguva izpildīt divus metienus pa vārtiem un tikt pie pozitīvas lietderības +1. Smirnovs piecās minūtēs un 21 sekundē vienreiz meta pa vārtiem, zaudēja vienā iemetienā un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem Robertu Maieru "Tigers" "cietoksnī nomainīja Ivars Punnenovs. Maiers nepilnās 53 minūtēs atvairīja 27 no 30 metieniem, bet Punnenovs piecās minūtēs un 18 sekundēs tika galā ar diviem pretinieku raidījumiem. Oskars Lapinskis uz ledus pavadītajās divās minūtēs un 11 sekundēs statistikas ailēs neatzīmējās.

Citā mačā zaudējumu cieta uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā "Bern", kas mājās ar 3:6 (1:2, 0:1, 2:3) piekāpās "Davos".

Daugaviņš spēlēja 16 minūtes un 21 sekundi, divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 11 no 19 iemetieniem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Turnīra tabulā visas četras Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas joprojām atrodas līdzās. "Lausanne" ar 20 punktiem 15 mačos ieņem devīto pozīciju, "Tigers" ar 20 punktiem 18 spēlēs ir desmitā, "Bern" ar 17 punktiem 17 cīņās ir 11., bet "Servette" ar 15 punktiem 17 dueļos ir priekšpēdējā 13 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā Nacionālās līgas turnīra finālā Ženēvas "Servette" piekāpās "Zug" hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu