"Australian Open", iespējams, tomēr drīkstēs piedalīties arī nevakcinētie tenisisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs.
Novaks Džokovičs. Foto: Reuters / Scanpix

Pret Covid-19 nevakcinētie tenisisti tomēr drīkstēs piedalīties nākamā gada ievadā gaidāmajā "Australian Open" turnīrā, tā mediju rīcībā nonākušā e-pasta vēstulē spēlētājiem paziņojusi Sieviešu tenisa asociācija (WTA).

Iepriekš tika ziņots, ka gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā drīkstēs startēt tikai pret Covid-19 pilnībā vakcinētie sportisti, jo to paredz šīs valsts valdības izdotie noteikumi.

WTA tenisistēm nosūtījusi informāciju, kurā teikts, ka turnīrs notikšot līdzīgi kā 2021.gadā, kad prasības par vakcinēšanos nebija.

Tiem tenisistiem, kuri nebūs vakcinēti pret Covid-19, uzreiz pēc ierašanās Austrālijā būs jādodas divu nedēļu ilgā karantīnā.

Kā noprotams, vakcinējies nav arī pasaules vīru ranga pirmais numurs serbs Novaks Džokovičs, kurš publiski atteicies atklāt savu vakcinācijas statusu. Viņa nespēlēšana Austrālijā būtu milzu zaudējums turnīram.

Viktorijas štata sporta ministrs Martins Pakula izteicies, ka joprojām tiek spriests, vai tik tiešām nevakcinētiem spēlētājiem ļaut piedalīties "Australian Open".

Šobrīd pret Covid-19 esot vakcinējušies aptuveni 80% no potenciālajiem Austrālijas atklātā čempionāta dalībniekiem.

"Australian Open" turnīrs sāksies 2022. gada 17. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu