Ķibermanis/Miknis otrajā braucienā ieņem otro vietu Pekinas olimpiskajā trasē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas bobslejisti pilots Oskars Ķibermanis un stūmējs Matīss Miknis pirmdien ieguva otro vietu otrajā braucienā pirmajās starptautiskajās sacensībās 2022. gada Pekinas olimpisko spēļu ledus trasē, vēsta Latvijas Bobsleja un skeletona federācija (LBSF).

Pasaules labākie bobslejisti jau gandrīz trīs nedēļas ļoti stingrā Covid-19 pandēmijas burbulī aizvadījuši oficiālos treniņus Pekinas ziemas olimpisko spēļu jaunajā trasē Jandžinā. Šīs nedēļas sākumā norisinās Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) organizētie testu mači visiem sportistiem, pirmās starptautiskās sacensības jaunajā trasē. Pati trase ir visai gara, interesanta un dažādām viltībām, vairākkārt tā ved arī augšup.

Vīriešu bobslejā divnieku ekipāžu vērtējumā uzvarēja Vācijas pirmā ekipāža ar pilotu Frančesko Frīdrihu. Divu braucienu summā par 0,07 sekundēm apsteigts brits Breds Hals un par 0,09 sekundēm Rostislavs Gaitukēvičs no Krievijas.

Ķibermanis ar Mikni pirmajā braucienā bija septītajā vietā, bet otrajā braucienā mūsējiem otrs labākais laiks. Divu braucienu summā septītā vieta 0,44 sekundes aiz līderiem.

Dāvis Kaufmanis ar Edgaru Nemmi ieņēma 15. vietu, Emīls Cipulis ar Ivo Danu Kleinbergu ierindojās 24. pozīcijā starp 25 ekipāžām.

Starta ieskrējienos Ķibermaņa un Mikņa divniekam divreiz otrs labākais rezultāts, bet Frīdrihs ar Rodigeru startā skrēja rezervēti, uzrādot tikai 13. labāko laiku katrā no ieskrējieniem.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis: "Grūti jau tā pateikt, cik katrs nopietni ņem tos mačus. Tā jau ledus sagatavots labi šādiem apstākļiem, tagad vēlu vakarā vēl ir vairāk par plus 10 grādiem, pa dienu vēl siltāks, kad brauca skeletons un sievietes. Par braukšanu jāsaka tā - pirmajā startā Ķibemanis ar Mikni aizskrēja pa tālu, kārtīgi ielika apmalē, tur jau nekas labs nevarēja būt. Otrais brauciens bija labs, rezultāts arī otrs labākais. Kaufmanis slikti nobrauca pirmo braucienu, bija kļūdas, savukārt par Cipuli jāsaka, ka nebrauca tik slikti kāds ir rezultāts. Tīri labi, bet nu šī modeļa bobs šajā trasē vienkārši neiet. Kopumā jau visiem pa šīm nedēļām te apnicis, karantīna ļoti stingra, trasei un viesnīcai žogs apkārt, nekur jau netiekam. Vēl četrinieku mači un tad trešdien uz mājām, pēc nedēļas vēl patrenēsimies Siguldā."

Monobobā sievietēm pirmā Mariama Jamanka no Vācijas.

Vēl otrdien testu mači bobslejā četriniekiem, tāpat bobslejā divniekos sievietēm un pēc tam jau sportisti atgriezīsies mājās, lai gatavotos Pasaules kausa izcīņai, kas trešajā novembra nedēļā sāksies Īglsas trasē Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu