Menedžeris: Brieža komanda ir ieinteresēta cīņu aizvadīt Austrālijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Zeps, Dmitrijs Šiholajs, Mairis Briedis un Kalle Zauerlands
Raimonds Zeps, Dmitrijs Šiholajs, Mairis Briedis un Kalle Zauerlands Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas boksera Maira Brieža pārstāvji ir interesēti cīņu aizvadīt Austrālijā, intervijā "Australian Associated Press" norādīja Džeija Opetaijas menedžeris Maikls Frensiss.

Opetaija ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostas obligātais pretendents. Organizācija iepriekš paziņoja, ka Briedim titula aizstāvēšanas cīņa pret Austrālijas bokseri jāaizvada līdz nākamā gada 14. aprīlim.

Austrālijas mediji ziņo, ka Brieža un Opetaijas duelis pirmajā smagajā svara kategorijā (līdz 90,7 kg) varētu notikt nākamā gada februāra sākumā (4 vai 5. datumā). Visticamāk, norises vieta būtu Sidneja vai Goldkosta.

"Viņi ir ieinteresēti braukt uz šejieni. Viss atkarīgs no tā, lai cīņu izveidotu finansiāli pamatotu. Mēs ļoti smagi strādājam, lai tā notiktu šeit," norādīja Opetaijas menedžeris.

Briedis oktobra vidū Rīgā uzveica Vācijas pārstāvi Arturu Mannu, aizvadot cīņu pēc vairāk nekā gada pārtraukuma.

Gaidāms, ka 4. decembrī Opetaija cīnīsies pret savu tautieti Trentu Brodhērstu, kuram ir 22 uzvaras un četri zaudējumi.

"Briedim bija iesildīšanās cīņa un viņš aizstāvēja pasaules čempiona titulu. Džeijs negrib ierūsēt, viņš nav cīnījies 12 mēnešus. Viņam jānopūš zirnekļu tīkli un jāiet ringā cīnīties," pauda menedžeris.

Opetaija teorētiski šajā cīņā pret Brodhērstu var zaudēt IBF jostas obligātā pretendenta statusu, tomēr Frensiss ir pārliecināts, ka tas nenotiks.

"Katra cīņa rada satraukumu, bet tas ir risks, kas mums ir jāuzņemas. Šajā svara kategorijā esi viena sitiena attālumā no zaudējuma, bet domāju, ka Džeijs ir pārāk prātīgs, lai iesaistītos atklātā kautiņā," domā menedžeris.

"Viņš daudz iegūs no šīs cīņas. Trents ir labs bokseris. Viņu uzveikt nav viegli, bet ceram, ka Džeijs tiks galā četros vai piecos raundos."

36 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 29 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Viņš cietis vienu zaudējumu - pret ukraini Oleksandru Usiku.

26 gadus vecais Opetaija karjerā ir nepārspēts 20 cīņās, no kurām 16 noslēgtas ar nokautu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu