Video Girgensonam rezultatīva piespēle uzvarā pret NHL čempionvienību (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons pirmdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Bufalo "Sabres" komandas uzvarā pret iepriekšējās sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionvienību Tampabejas "Lightning".

"Sabres" savā laukumā pārspēja "Lightning" ar rezultātu 5:1 (1:1, 1:0, 3:0), izcīnot šosezon ceturto uzvaru sešos mačos.

Bufalo pārspēja Tampabeju pēc trīs gadu pārtraukuma. Savstarpējos mačos "Sabres" līdz šim bija septiņu zaudējumu sērija.

Girgensons rezultatīvu piespēli nopelnīja mača beigās, kad viņa komandas biedrs zviedrs Roberts Hags raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 17 minūtes (0:25 vairākumā un 1:18 mazākumā), bloķēja vienu metienu, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja 13 no 18 iemetieniem un spēli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Divus vārtus "Sabres" labā guva zviedrs Viktors Olofsons, bet 40 gadus vecais amerikāņu vārtsargs Kreigs Andersens atvairīja 35 no 36 metieniem (97,2%) un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju.

"Sabres" ar deviņiem punktiem patlaban ieņem otro vietu Atlantijas divīzijā, kur līdere ar 12 punktiem ir Floridas "Panthers".

27 gadus vecais Girgensons šosezon sešos mačos sakrājis piecus rezultativitātes punktus - divi vārti un trīs piespēles. Viņa kontā arī pozitīvs lietderības koeficientu +4.

Girgensons šosezon ar pieciem punktiem ir "Sabres" otrais rezultatīvākais spēlētājs pēc Olofsona, kura kontā seši punkti - četri vārti un divas piespēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu