Bijusī Polijas volejbola izlases kapteine skarbi izteikusies par seksismu sportā (7)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram: @kasiaskorupa8

Bijusī Polijas volejbola izlases kapteine Katažina Skorupa skarbi izteikusies par seksismu sportā, īpaši uzsverot savu sporta veidu.

Intervijā "TVP Sport" Polijas volejbola, ilggadējā Polijas volejbola izlases spēlētāja un kapteine norādījusi, ka sieviešu volejbols un volejbolistes nav pietiekami novērtētas, un pieskārās arī tēmai par dzimumu vienlīdzību.  

"Neviens mūs neuztver nopietni. Vīriešu volejbols ir pavisam cita lieta. Sievietes ir pamestas novārtā. Kad vīrieši kaut ko vēlas, viņi vienmēr to dabū. Mums vienmēr nācies par kaut ko cīnīties," norādīja 37 gadus vecā volejboliste. 

Skorupa neslēpj, ka ir lesbiete un jūtas diskriminēta. 

"Mani nepārliecina argumenti par sponsoriem, par skatītāju skaitu un tā tālāk. Pirmkārt, volejbolā ir rezerves, kas ļauj kompensēt nelīdzsvarotību. Poļiem patīk sieviešu volejbols. Otrkārt, dažreiz vienkārši ir jābūt godīgiem. Mums kā sievietēm un profesionālām volejbolistēm par to jāsāk skaļi runāt, nevis tikai jāpaiet malā, kā tas ir tagad. Tas nevienam nepatīk, taču ir tikai dažas meitenes, kuras publiski paudušas savu nostāju. Gribētos zināt, cik daudz vīriešu, kuri saņem atzinību, pievērš uzmanību naudas summām un cik no viņiem ir patiesi satraukti. Nekādu izmaiņu nebūs, kamēr mēs baidīsimies un tiksim uzskatīti par "problemātiskiem" cilvēkiem un klusēsim. Mums nepieciešami arī gudri, atbalstoši un informēti vīrieši, kuri ir atsaucīgi. Jautājums par vienlīdzīgu atalgojumu komandu sporta veidos nav nekas jauns," sacīja Skorupa. 

Ikdienā viņā pārstāv Polijas komandu "E.Leclerc Moya Radomka Radom", 2008. gadā Skorupa ar Polijas izlasi piedalījās Pekinas olimpiskajās spēlēs. 

"Dzimumu stereotipi un seksisms sportā ir izplatīti," teica Skorupa. "Spēlētājs X aizvadīja vāju spēli. "Viņš spēlēja kā vecmāmiņa" vai arī "viņš spēlēja kā meitene". Savukārt spēlētāja X nospēlēja labu maču. "Viņa spēlēja kā īsts vīrs" vai arī "viņa spēlēja kā sieviete ar pautiem". Es spēlēju volejbolu kā sieviete un esmu lieliski savā darbā," norāda Skorupa.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu