Skandāls NHL: komandai piemēro divu miljonu sodu par seksuāla rakstura nozieguma noklusēšanu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Čikāgas "Blackhawks" komandai Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība piemērojusi divu miljonu ASV dolāru naudas sodu par seksuālas uzmākšanās incidenta noklusēšanu.

Izmeklēšanas rezultātā nācis atklātībā seksuālas uzmākšanās incidents, kas notika 2010. gada 8. vai 9. maijā. "Blackhawks" video treneris Breds Eldridžs (Brad Aldrich) tolaik uzmācies 20 gadus vecam hokejistam - viņa klātbūtnē masturbējis pie ieslēgtas pornofilmas, kā arī draudējis izrēķināties fiziski, finansiāli un emocionāli, ja viņš neiesaistīties seksuālās aktivitātēs.

Kluba vadība vēlāk uzzinājusi par notikušo incidentu, tāpēc treneris amatu atstāja, taču izmeklēšana nesekoja. Notikušais tika noklusēts, jo Čikāgas komanda "play-off" turnīrā cīnījās par Stenlija kausu. "Blackhawks" sezonas noslēgumā kļuva par NHL čempioni pirmo reizi kopš 1961. gada. Nākamo piecu gadu laikā Čikāgas klubs vēl divas reizes triumfēja Stenlija kausā - 2013. un 2015. gadā.

Nākot atklātībā izmeklēšanas rezultātiem, no amata atkāpies "Blackhawks" ģenerālmenedžeris un kluba prezidents hokeja jautājumos Stens Boumens, kurš komandā strādāja dažādos amatos kopš 2000. gada. Viņš saistībā ar notikušo atstājis arī ASV hokeja izlases ģenerālmenedžera posteni 100 dienas pirms februārī gaidāmajām Pekinas olimpiskajām spēlēm.

"Lai gan nekas nevar patiesi mainīt kaitējumu manai dzīvei pēdējās desmitgades laikā viena cilvēka darbības dēļ "Blackhawks" organizācijā, esmu ļoti pateicīgs par patiesības atzīšanu, un es ceru turpināt garo ceļu uz atveseļošanos," izmeklēšanas ziņojumā citēts cietušais, kura vārds netiek publiski atklāts.

Izmeklēšanā tika nopratinātas 139 personas. Cietušais pieprasījis vairāk nekā 150 tūkstošus ASV dolāru lielu kompensāciju par nodarīto kaitējumu.

"Blackhawks" šosezon NHL čempionātā sešās spēlēs piedzīvojusi sešus zaudējumus.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu