RFS uzvar Daugavpilī un turpina soļot pretī virslīgas titulam

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

RFS "Optibet" futbola virslīgas spēlē trešdien izcīnīja uzvaru Daugavpilī un nostiprinājās turnīra tabulas vadībā.

Septītās kārtas pārceltajā spēlē RFS viesos ar 3:0 (1:0) uzveica "Daugavpili".

Vārtus guva Tomašs Šimkovičs, Emersons Deusleisānu un Petrs Marešs.

Rezultātu jau desmitajā minūtē ar spēcīgu raidījumu guva Šimkovičs.

Kaut arī mājinieki spēlēja atzīstami, zaudējumu noteica otrā puslaika vidus. 64.minūtē pēc Roberta Savvaļnieka piespēles bumbu vārtos ar galvu raidīja Emesrsons, kurš neilgi pirms tam bija trāpījis pa vārtu stabu.

Drīz pēc tam Andrejs Iličs apspēlēja divus mājinieku aizsargus un tika nogāzts soda laukumā. Laukumu ar sarkano kartīti pēc šīs epizodes atstāja Džošua Akpudže, kuram tā bija jau otrā dzeltenā kartīte.

71.minūtē Marešs ar kreiso kāju 11 metru soda sitienu iesita kreisajā stūrī, mājinieku vārtsargam Ņikitam Šaraņinam lecot pretējā virzienā - 3:0.

Abām vadošajām komandām RFS un "Valmierai" līdz sezonas beigām pirms trešdienas mačiem bija palikušas trīs spēles, un rīdzinieku pārsvars bija tikai divi punkti. RFS sezonas atlikušajās cīņās bija jāspēlē ar "Riga" un divreiz ar "Daugavpili", bet "Valmierai" bija jātiekas ar "Metta" un divreiz ar "Riga" vienību.

RFS virslīgā nav zaudējusi kopš 25.jūnija, kad ar 1:2 atzina "Valmieras" pārākumu, taču nesen rīdziniekiem bija sērija ar trīs neizšķirtiem pēc kārtas, kas ļāva vidzemniekiem pietuvoties turnīra tabulā. Tāpat RFS svētdien uzvarēja Latvijas kausa izcīņā, finālā lielākoties nostrādinot rezervistus.

Daugavpiliešiem nesen bija četru zaudējumu sērija, kas tika pārtraukta ar neizšķirtu 2:2 pret "Metta" komandu. Iepriekšējā kārtā latgalieši negaidīti ar 3:0 pārspēja "Riga" komandu.

RFS rindās šosezon rezultatīvākais ir Emersons Santana Deusleisānu, kurš iepriekšējā cīņā izcēlās ar "hat-trick". Daugavpils vienībā četrreiz izcēlies Dele Izraēls.

Iepriekšējās divās šīs sezonas savstarpējās spēlēs ar 2:0 un 2:1 uzvarēja RFS.

Kopvērtējumā pirmo vietu ar 62 izcīnītiem punktiem 26 spēlēs ieņem RFS vienība, otrajā vietā ir "Valmiera" ar 57 izcīnītiem punktiem 25 mačos, bet labāko trijnieku noslēdz "Riga", kas ir izcīnījusi 47 punktus 25 aizvadītās cīņās. Ceturtajā vietā ar 45 izcīnītiem punktiem 26 spēlēs atrodas "Liepāja", tālāk ar 35 punktiem 27 mačos un ar 32 punktiem 26 dueļos ir "Daugavpils". Kopvērtējuma pēdējā vietā atrodas "Metta" ar 20 punktiem 27 spēlēs.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiks noskaidrots četru apļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu