Kā Dalasas "Mavericks" komandai veicies ar un bez Porziņģa laukumā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis pagājušajā naktī pēc Latvijas laika izlaida pirmo spēli jaunajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonā. Kā līdz šim veicies viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai, nespēlējot un spēlējot Latvijas basketbola zvaigznei?

Porziņģis sezonas trešajā mačā pret Hjūstonas "Rockets" muguras stīvuma dēļ nespēja pabeigt maču. Komandas medicīnas personāls nolēma viņu pietaupīt, kamēr "Mavericks" izcīnīja uzvaru ar 116:106. 

Pēc mača galvenais treneris Džeisons Kids izteicās, ka latvietis jūtas labi un ar viņa veselību viss ir kārtībā, bet Porziņģis izlaida maču pret Sanantiono "Spurs", kurā Dalasa guva virsroku ar 104:99, tiekot pie trešā panākuma pēc kārtas. 

"StatMuse" aprēķinājis, ka, Porziņģim atrodoties laukumā, "Mavericks" gūto/ielaisto punktu attiecība ir -30, bet kamēr viņš nav bijis uz parketa Dalasas vienības gūto/ielaisto punktu attiecība ir +27. 

Ir tikai sezonas pats sākums un Dalasas komanda nav spēlējusi pret līgas vadošajām vienībām. Nākamo maču "Mavericks" aizvadīs agrā sestdienas rītā (plkst. 5.00 pēc Latvijas laika), Denverā tiekoties ar vietējo "Nuggets". Pagaidām nav informācijas, vai Porziņģis piedalīsies šajā spēlē. 

26 gadus vecais Porziņģis šosezon vidēji mačā guvis 12,7 punktus, savācis 6,0 atlēkušās bumbas zem groziem un bloķējis 2,0 pretinieku metienus. 

Līdz šim Porziņģim bijis vājš metienu procents. Viņš realizējis vien 30,2% metienus no spēles. No tālās distances Latvijas garā gala spēlētājs realizējis 23,5% metienu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu