"Blackhawks" lietā minētais Kvenevils zaudē savu amatu

CopyDraugiem X Whatsapp
Džoels Kvenevils
Džoels Kvenevils Foto: AP/Scanpix

Čikāgas "Blackhawks" organizācijas nolaidības lietā minētais Džoels Kvenevils ceturtdien atkāpās no Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Floridas "Panthers" galvenā trenera amata.

Neatkarīgā izmeklēšanā noskaidrots, ka "Blackhawks" iekšējās procedūras bija neatbilstošas, nepietiekamas un novēlotas, reaģējot uz aizdomām, ka 2010. gadā toreizējais komandas video treneris Breds Eldričs ir veicis seksuāla rakstura pārkāpumus.

Kā liecina juristu biroja "Jenner & Block" veiktā izmeklēšana, Kvenevils bija viena no personām, kas 2010. gada 23. maijā piedalījies komandas vadības sanāksmē, kurā runāts par izteiktajām aizdomām, tādējādi treneris zinājis par organizācijā veiktajiem pārkāpumiem.

Ceturtdien Kvenevils tikās ar NHL komisāru Geriju Betmenu, un visas puses bija vienisprātis, ka viņš vairs nevar turpināt galvenā trenera pienākumus.

"Panthers" Kvenevila vadībā uzvarējusi visās septiņās šīs sezonas aizvadītajās spēlēs un ir līgas līdervienība.

Kvenevils "Panthers" grožus pārņēma 2019. gada pavasarī, noslēdzot līgumu uz pieciem gadiem. Pirms tam viņš 2018. gada novembra sākumā tika atbrīvots no "Blackhawks" galvenā trenera amata. Viņš "Blackhawks" komandu vadīja kopš 2008./2009. gada sezonas, 2010., 2013. un 2015. gadā izcīnot Stenlija kausu.

Kvenevils ir otrs uzvarām bagātākais "Blackhawks" treneris komandas vēsturē. Viņa vadībā čikāgieši 797 regulārā čempionāta spēlēs izcīnījuši 452 uzvaras pamatlaikā.

Pirms darba Čikāgā Kvenevils vadīja Sentluisas "Blues" (1996. - 2004.) un Kolorādo "Avalanche" (2005.-2008.) komandas. Viņa vadītās vienības deviņās no 11 sezonām iekļuva Stenlija kausa izcīņā, taču pie trofejām netika.

Kvenevils NHL kā spēlētājs pavadīja 13 sezonas, pārstāvot Toronto "Maple Leafs", Kolorādo "Rockies", Ņūdžersijas "Devils", Hārtfordas "Whalers" un Vašingtonas "Capitals" vienības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu