Zviedrijas hokeja izlasi pēc pasaules čempionāta atstās treneris Garpenlēvs

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

​Juhans Garpenlēvs pēc 2022. gada pasaules čempionāta neturpinās vadīt Zviedrijas hokeja izlasi, paziņojusi Zviedrijas Hokeja federācija.

Garpenlēvs aizpērn maijā no Rikarda Grēnborja pārņēma Zviedrijas hokeja izlases galvenā trenera amatu. Pirms tam viņš trīs gadus strādāja par Grēnborja asistentu.

Viņa vadībā Zviedrija šī gada pasaules čempionātā Rīgā palika devītajā vietā, aizvadot vienas no neveiksmīgākajām meistarsacīkstēm valstsvienības vēsturē. Zviedrija būs viena no Latvijas izlases pretiniecēm 2022. gada olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā.

Hokejista karjeras laikā Garpenlēvs 1991. un 1992. gadā kļuva par pasaules čempionu. Tāpat viņš ir trīskārtējs Zviedrijas čempions, bet Nacionālās hokeja līgas (NHL) karjeru sāka 1990. gadā Detroitas "Red Wings" komandā, pēc tam pārceļoties uz Sanhosē "Sharks" vienību, kur bija Artūra Irbes un Sanda Ozoliņa komandas biedrs.

Spēlētāja karjeru Garpenlēvs noslēdza 2001. gadā, pēc tam kļūstot par treneri. Galvenā trenera arodā viņš pirmo reizi strādāja tikai Zviedrijas izlasē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu