Kuruca un Strēlnieka pārstāvētās komandas piedzīvo zaudējumus Eirolīgas mačos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: www.baskonia.com

Latvijas basketbolistu Artūra Kuruca un Jāņa Strēlnieka pārstāvētās vienības piektdien zaudēja ULEB Eirolīgas septītās kārtas mačos.

Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" izbraukuma spēlē pret Sanktpēterburgas "Zenit" ar rezultātu 54:83 (23:21, 7:24, 7:20, 17:18) atzina Krievijas komandas pārākumu.

Latvijas basketbolists laukumā bija 13 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā guva trīs punktus. Viņš arī sakrāja trīs personīgās piezīmes, izprovocēja vienu pretinieku sodu un beidza spēli ar neitrālu efektivitātes koeficientu.

Vitorijas komandā ar 13 gūtajiem punktiem rezultatīvākais bija Džeisons Greindžers, bet pa 12 gūtajiem punktiem pievienoja Veids Boldvins un Simone Fontekio.

Sanktpēterburgas komandā Džordans Loids izcēlās ar 20 gūtajiem punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām.

Strēlnieka Kauņas "Žalgiris" vienība izbraukumā ar rezultātu 60:94 (17:24, 12:20, 17:25, 14:25) piedzīvoja sakāvi pret Stambulas "Anadolu Efes".

Latvijas basketbolists laukumā pavadītajās 13 minūtēs un 34 sekundēs punktus neguva, taču izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas pretinieku piespēles, saņēma vienu piezīmi un beidza spēli ar neitrālu efektivitātes koeficientu.

"Žalgiris" komandā 14 punktus guva Artūrs Milaknis un Luks Lekavičs.

Stambulas komandā ar 20 gūtajiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Tibors Pleiss, bet 14 punktus sakrāja Filips Petruševs.

Atēnu "Panathinaikos Opap" mājās ar rezultātu 70:84 (18:24, 20:19, 16:15, 16:26) piekāpās Vilērbānas ASVEL, piedzīvojot piekto zaudējumu.

Mājinieku komandā ar 16 gūtajiem punktiem izcēlās Derils Meikons un Jannis Papapetru, bet Vilērbānas vienības uzvaru kaldināja Elije Okobo 25 gūtie punkti.

Kazaņas "Unics"mājas spēlē ar rezultātu 65:58 (14:11, 21:23, 14:17, 16:7) pārspēja Madrides "Real", sagādājot Madrides vienībai otro zaudējumu.

"Unics" rindās 13 punktus guva Andrejs Voroncevičs un Mario Hezonja, savukārt Madrides komandā ar 15 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām labākais bija Valters Tavaress.

Maskavas CSKA piedzīvoja trešo zaudējumu izbraukumā ar rezultātu 80:97 (25:13, 27:26, 12:28, 16:30), piekāpjoties "Monaco" vienībai.

Krievijas komandā Viljams Klaiberns izcēlās ar 19 gūtajiem punktiem un četrām rezultatīvām piespēlēm, bet 15 punktus pievienoja Aleksejs Šveds. Mājinieku vienībā Donta Hols sakrāja "double-double", gūstot 17 punktus un izcīnot desmit atlēkušās bumbas.

Jau ziņots, ka ceturtdien septītās kārtas mačā Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona" izbraukumā ar rezultātu 68:85 piekāpās Telavivas "Maccabi Playtika", piedzīvojot pirmo zaudējumu Eirolīgā šosezon.

Pēc septītās kārtas spēlēm Šmita pārstāvētā "Barcelona" ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ieņem dalītu pirmo vietu, bet Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" ar izcīnītām trīs uzvarām un četriem zaudējumiem atrodas divpadsmitajā vietā. Savukārt Strēlnieka pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" nav uzvarējis nevienā no septiņiem mačiem un atrodas pēdējā vietā kopvērtējumā.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu