RFS futbolisti atliek virslīgas čempionu noskaidrošanu uz pēdējo kārtu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Optibet" futbola virslīgas līdervienība RFS svētdien neizcīnīja uzvaru priekšpēdējās, 27.kārtas spēlē, tādējādi valsts čempioni tiks noskaidroti nākamajā sestdienā.

Pirms pēdējās kārtas līderi RFS un vicelīderi "Valmieru" šķir divi punkti. RFS sestdien viesosies pie "Daugavpils", bet "Valmiera" izbraukumā cīnīsies ar "Riga" komandu.

RFS virslīgas priekšpēdēja kārtā savā laukumā, Jāņa Skredeļa stadionā, spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar iepriekšējo trīs gadu čempioni "Riga".

Pirmais bīstamais moments spēlē bija 40.minūtē, kad pēc stūra sitiena Veslijs Natā atmuguriski ar galvu pārvirzīja bumbas lidojuma virzienu, mājiniekus no zaudētiem vārtiem glābjot Vītautam Čerņauskam.

Otrā puslaika sākumā Andrejs Iličs ar galvu sita bumbu tikai nedaudz vārtiem un nespēja izvirzīt RFS vadībā. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 15 minūtes, Armands Pētersons vienā no epizodēm par diviem dažādiem pārkāpumiem saņēma uzreiz divas dzeltenās kartītes un atstāja viesus mazākumā.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām uzreiz divas dzeltenās kartītes saņēma arī Natā un ar viņam bija jāpamet spēle, tāpat kā laukumā uzskrējušajam "Riga" izpilddirektoram Romānam Lajukam.

Apmēram desmit minūtes spēlējot 11 futbolistiem pret deviņiem, RFS nespēja izraut uzvaru un čempionu noskaidrošanu atlika uz nākamo sestdienu.

Tikmēr "Valmiera" savā laukumā ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Metta" vienību. Valmieriešiem vienīgos vārtus 20.minūtē guva bijušais "Metta" uzbrucējs Raimonds Krollis.

Vēl svētdien "Liepāja" mājās ar 3:1 (2:0) pārspēja "Daugavpili". Liepājniekiem divus vārtus guva Valerijs Šabala, kurš trešajos vārtos asistēja Dodo, bet daugavpiliešiem izcēlās Viljams Mukvele.

Turnīra tabulā pēc 27 spēlēm pirmo vietu ar 63 izcīnītiem punktiem ieņem RFS vienība. "Valmierai" ir 61 punkts, "Riga" - 49 un "Liepājai" - 48 punkti. 35 punktus sakrājis Jūrmalas "Spartaks", bet 32 punkti ir "Daugavpilij". Pēdējā vietā atrodas "Metta" ar 20 punktiem 28 spēlēs.

Virslīgas sezonu uzsāka deviņas komandas, bet čempionāta gaitā vispirms par izstāšanos paziņoja titulētākā no deviņām komandām "Ventspils", bet pēc tam - arī skandāliem apvītā Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions tiek noskaidrots četru apļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu