Paziņots Latvijas sieviešu florbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu florbola izlase
Latvijas sieviešu florbola izlase Foto: Latvijas Florbola savienība/Twitter

Latvijas sieviešu florbola izlases galvenais treneris Jānis Inģists nosaucis tās 20 spēlētājas, kuras mūsu valsti pārstāvēs 13. pasaules čempionātā florbolā, kas no 27. novembra līdz 5. decembrim norisināsies Zviedrijas pilsētā Upsalā, vēsta Latvijas Florbola savienība.

Mūsu valstsvienības sastāvā iekļautas divas vārtsardzes, četras aizsardzības spēlētājas un 14 uzbrucējas. Vislielākā spēlētāju pārstāvniecība ir no Kocēnu "Rubene" kluba - deviņas florbolistes.

Pa divām spēlētājām ir no "Ķekavas Bulldogs/NND" un Cēsu "Lekrings", bet pa vienai pārstāv "Līgatne" un "FK Ķekava" komandas. Vēl piecas florbolistes ikdienā spēlē ārzemju klubos Šveicē un Somijā.

Latvijas sieviešu izlase pasaules rangā šobrīd ieņem septīto pozīciju, bet iepriekšējā pasaules čempionātā, kas pirms diviem gadiem notika Šveices pilsētā Neišatelē, mūsu meitenes izcīnīja astoto vietu.

Latvietes piedalījušās visos 12 līdz šim notikušajos pasaules čempionātos, ikreiz iekļūstot labāko astotniekā. 2007. gada pasaules čempionāta Latvijas sieviešu valstsvienība ieguva pat augsto ceturto vietu pasaulē, kas ir visu laiku labākais sasniegums starp visu sporta spēļu Latvijas pieaugušo izlasēm.

Pasaules čempionātu Zviedrijā Latvijas izlase sāks A apakšgrupā, kur tās sāncenses būs - Šveices, Čehijas un Polijas valstsvienības. 28. novembrī mūsu florbolistes tiksies ar polietēm, 29. novembrī krustos nūjas ar šveicietēm, bet 30. novembrī spēkosies ar čehietēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu