Video ⟩ Kuruca un Bērziņa komandas svin uzvaras ULEB Eirokausa spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs (pa kreisi)
Rodions Kurucs (pa kreisi) Foto: www.eurocupbasketball.com

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs otrdien Belgradā guva septiņus punktus, palīdzot Belgradas "Partizan" svinēt uzvaru trešajā ULEB Eirokausa mačā, bet Kaspars Bērziņš ar diviem punktiem sekmēja Panevēžas "Lietkabelis" panākumu izbraukumā.

Belgradas vienība ar 68:67 (19:17, 15:22, 15:20, 19:8) pārspēja Artūra Žagara un Kriša Helmaņa pārstāvēto Badalonas "Joventut".

Kurucs laukumā bija 14 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā viņš grozā trāpīja visus trīs divpunktu metienus, kā arī vienu no četriem soda metieniem, bet grozam garām lidoja vienīgais tālmetiens. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, reizi rezultatīvi piespēlēja, pārķēra divas bumbas, pieļāva divas kļūdas, izprovocēja pretiniekam trīs noteikumu pārkāpumus, kā arī spēli beidza priekšlaicīgi piecu personisko piezīmju dēļ, sakrājot lietderības koeficientu pieci.

Žagars laukumā nedevās, bet Helmanis nebija iekļauts pieteikumā.

Serbijas komandā rezultatīvākais ar 18 gūtajiem punktiem bija Kevins Panters.

Viesu komandā ar 15 punktiem rezultatīvākais bija Joels Lopess.

Citā otrdienas spēlē A grupā Panevēžas "Lietkabelis" viesos ar 77:61 (24:23, 21:19, 19:26, 20:17) pieveica Trento "Dolomiti Energia".

Uzvarētāju rindās Kaspars Bērziņš guva divus punktus, spēlējot desmit minūtes un 36 sekundes, kuru laikā viņš grozā trāpīja abus soda metienus, bet grozam garām lidoja vienīgais tālmetiens. Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, pa reizei pārkāpa noteikumus un izprovocēja pretiniekam pārkāpumu, kā arī spēli beidza ar lietderības koeficientu četri.

Lietuvas vienībā 20 punktus guva Panajotis Kalaitzakis, bet mājiniekiem 18 punkti un astoņas atlēkušās bumbas Džonetena Viljamsa kontā.

A grupā ar trim uzvarām vadībā ir "Partizan", bet ar bilanci 2-1 trešo un ceturto vietu attiecīgi ieņem "Joventut" un "Lietkabelis".

Eirokausā piedalās 20 komandas, kuras sadalītas divās grupās, kurās komandas aizvadīs divas spēles ar katru vienību. Pēc 18 aizvadītām spēlēm astoņas labākās komandas no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas turnīram.

Pagājušajā sezonā čempiontitulu izcīnīja Monako vienība, divās spēlēs pārspējot Kazaņas "Uniocs" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu