Latvijas bobslejistu kamanas iestrēgušas Ķīnā, pagaidām izmantos rezerves tehniku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis
Oskars Ķibermanis un Matīss Miknis Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Pašmāju bobslejistu kamanas joprojām atrodas Ķīnā, jo birokrātisku šķēršļu dēļ 29. oktobrī tās tomēr nesāka plānoto ceļu atpakaļ uz mājām, ceturtdien atklāja komandas pārstāvji.

Bobslejisti un skeletonisti nesen atgriezās no Ķīnas, kur aizvadīja Pekinas ziemas olimpisko spēļu trases izpēti, piedaloties treniņos un sacensībās.

Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas (LBSF) ģenerālsekretārs Zintis Ekmanis ceturtdien publiski pauda, ka kamanas, sacensību slieces un dažāda veida tehnika joprojām atrodas Ķīnā.

"Samaksājām milzu naudu, noformējām ātro sūtīšanu, bet tagad Ķīnas puse uzskata, ka ir kaut kādi jautājumi par lidojuma drošību. Viņi atgrieza mūsu jau iepakotās kamanas no termināļa uz drošības pārbaudi. Protams, ka tur neko neatrada. Tikai deklarētas sporta pārtikas piedevas un nelielas medicīnas iekārtas. Tas viss ir aizkavējis mūsu plānus. Eiropas kausa komanda aizbrauca uz sacensībām ar iepriekšējām kamanām, nācās meklēt vecas slidas," pauda Ekmanis.

Bobsleja izlases galvenais treneris Sandis Prūsis apstiprināja Ekmaņa teikto. Viņš papildināja, ka kamanām un pārējam ekipējumam ceļš uz Latviju ar kravas lidmašīnu bija jāsāk 29. oktobrī, bet tas nenotika.

"Šobrīd mums ir tehniskas problēmas. Ķīnā bija pārspīlētas pārbaudes, kuru dēļ tika nokavēts 29. oktobra kravas lidojums. Kravas aviotransports no Ķīnas tagad ir ļoti ierobežots, tāpēc tagad ir jāgaida lielā rindā. Izskatās, ka jaunais izsūtīšanas laiks ir piektdiena.

Tas mums baigi iegriež, jo Eiropas kausu komanda jau ir Norvēģijā. Viņi tur ir ar rezerves kamanām, nav maču slieču. Tās arī ir konteineros Ķīnā. Nav instrumentu, oriģinālo drēbju, ķiveru, nagleņu, jo tas viss ir tur. Mums ir kaut kādas rezerves, kaut ko pielāpīsim, salīmēsim," situāciju skaidroja Prūsis.

Latvijas bobsleja izlases treneris arī piebilda, ka citu valstu komandas ar šādiem šķēršļiem nesaskaras. Latvieši esot bijuši vienīgie, kuri nolēma, ka divas trešdaļas komandas uzriez no Ķīnas dosies uz Norvēģiju. Citas komandas no Ķīnas dodas uz Pasaules kausa posmu Insbrukā, kas sāksies 14. novembrī.

Plānots, ka Eiropas kausa sezonu Lillehammerē 5. novembrī sāks Laura Kaufmaņa un Emīļa Cipuļa pilotētās ekipāžas, bet Oskars Ķibermanis ar stūmējiem šobrīd Siguldā gatavojas Pasaules kausa sezonas startam nedēļu vēlāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu