Ovečkins pietuvojas NHL Top 4 vārtu guvējiem; Beržeronam četri vārti "Bruins" uzvarā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins
Aleksandrs Ovečkins Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas hokejists Aleksandrs Ovečkins pietuvojies Nacionālās hokeja līgas (NHL) vēsturē labāko vārtu guvēju četriniekam, savukārt kanādietis Patriss Beržerons aizvadītajā naktī izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem.

Ovečkina pārstāvētā Vašingtonas "Capitals" izbraukumā ar rezultātu 4:5 (0:2, 3:2, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpās Floridas "Panthers".

Krievijas hokejists guva vārtus un veica divas rezultatīvas piespēles. Ovečkins šosezon 10 mačos sakrājis 18 punktus (10+8).

Papildlaikā uzvaras vārtus "Panthers" komandai guva soms Ētu Luostarinens, bet divreiz precīzs bija soms Aleksandrs Barkovs.

Traumas dēļ pēc pirmā perioda spēli neturpināja "Panthers" krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš 20 minūtēs atvairīja visus 13 pretinieku metienus.

Mača turpinājumā amerikānis Spensers Naits atvairīja 25 no 29 metieniem, izcīnot trešo uzvaru šosezon četros mačos, kuros viņš piedalījies.

36 gadus vecais Ovečkins guva karjerā 740. vārtus NHL čempionātā, kas patlaban ir piektais labākais rādītājs vēsturē. Par vienu precīzu metienu vairāk ir amerikānim Bretam Hallam.

NHL vēsturē Top 3 labākie vārtu guvēji patlaban ir kanādieši Veins Greckis (894) un Gordijs Hovs (801), kā arī čehs Jaromīrs Jāgrs (766).

"Capitals" ar 14 punktiem 10 spēlēs patlaban ieņem trešo vietu Metropolitēna divīzijā, tikmēr "Panthers" ar 19 punktiem 10 mačos ir Atlantijas divīzijas līdere.

Citā spēlē Bostonas "Bruins" mājās ar 5:1 (1:0, 2:0, 2:1) pārspēja Detroitas "Red Wings", kurai šis ir ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Uzvarētāju sastāvā četrus vārtus guva Beržerons, kuram četrreiz rezultatīvi asistēja kanādietis Breds Maršāns.

Beržerons otro reizi karjerā NHL spēlē guva četrus vārtus. Viņam tas izdevās arī 2018. gadā pret Karolīnas "Hurricanes".

Zīmīgi, ka līdz šim Beržerons šosezon pirmajās septiņas spēlēs nebija guvis vārtus, nopelnot vien trīs rezultatīvas piespēles.

"Bruins" ar 10 punktiem astoņās spēlēs ierindojas piektajā pozīcijā Atlantijas divīzijā. Pozīciju zemāk atrodas "Red Wings", kurai ir tikpat punktu, kas sakrāti 11 spēlēs.

Monreālas "Canadiens" mājas spēlē ar rezultātu 2:6 (0:1, 0:4, 2:1) piekāpās Ņujorkas "Islanders".

Ņujorkas vienībā četrus vārtus guva Broks Nelsons, bet trīs rezultatīvas piespēles atdeva Entonijs Boviljē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu