Video ⟩ Porziņģis atgriežas ar rezultatīvu sniegumu, Dončičs realizē uzvaras metienu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis sestdien atgriezās laukumā un spēlēja rezultatīvi, palīdzot Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

Porziņģis muguras traumas dēļ izlaida iepriekšējās piecas spēles pēc kārtas, taču sestdien viņš atgriezās laukumā, palīdzot "Mavericks" mājās ar rezultātu 107:104 pārspēt Bostonas "Celtics". 

Latvijas basketbolists laukumā pavadīja 29 minūtes un guva 21 punktu (2p. 7/10, 3p. 0/3, soda metieni 7/8), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, veica divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas, bloķēja vienu metienu un pieļāva vienu kļūdu.

Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs guva 33 punktus, turklāt mača pašā izskaņā viņš trāpīja tālmetienu, kas atnesa "Mavericks" komandai uzvaru.

Vēl pa 13 punktiem "Mavericks" labā guva Redžijs Bulloks un Džeilens Bransons.

"Celtics" sastāvā Džeisons Teitums guva 32 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, 20 punktus iemeta vācietis Deniss Šrēders.

Porziņģis 15 no saviem punktiem guva mača otrajā puslaikā. Minūti un 39 sekundes pirms mača beigām liepājnieks pēc Bransona tālmetiena trieca bumbu groza no augšas un izšķirošā brīdī panāca neizšķirtu 104:104.

Mača gaitā "Mavericks" komanda iekrāja 19 punktu pārsvaru un spēles lielāko daļu atradās vadībā, tomēr "Celtics" atspēlējās un sagādāja intriģējošas spēles beigas.

"Mavericks" ar sešām uzvarām un trim zaudējumiem ieņem trešo vietu Rietumu konferencē.

"Celtics" ar bilanci 4-6 šobrīd ierindojas 11. pozīcijā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu