VIDEO ⟩ Izcilie Latvijas 3x3 basketbolisti sasniedz Pasaules tūres Mehiko posma finālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas 3x3 basketbola komanda "Rīga" ar Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu ierindā svētdien sasniedza Pasaules tūres Mehiko posma finālu.

"Rīga", kas turnīrā ir izsēta ar pirmo numuru, pusfinālā ar rezultātu 21:17 uzveica Krievijas vienību "Gagarin", kurai ir septītais numurs.

Fināls sāksies plkst.0.40 pēc Latvijas laika.

Šajā mačā laukumā bija septiņi no astoņiem Tokijas olimpisko spēļu finālistiem, jo vien olimpiskie vicečempioni krievi nespēlēja pilnā sastāvā.

Mača sākumā krievi ar pāris tālmetieniem ieguva vadību ar 5:2, bet ar metienu divu punktu vērtībā atbildēja arī Lasmanis (4:5). Krūmiņš aizcīnījās līdz groza apakšai un izlīdzināja rezultātu, bet divu punktu pārsvaru pirmo reizi nodrošināja Čavars, kurš ar tālmetienu panāca 9:7.

Pāris minūšu nesekmīgie latviešu uzbrukumi ļāva pretiniekiem izlīdzināt rezultātu un pārņemt vadību (10:9). "Rīga" punktu atguva un vēlāk abas komandas ātri apmainījās diviem precīziem metieniem aiz perimetra - 12:12. Pēc pārtraukuma Lasmaņa brīvs tālmetiens deva latviešiem vadību, krievi atspēlējās un panāca 15:15, tomēr divu punktu metienu realizēja arī Miezis, kurš panāca 17:15.

Pēdējos četrus punktus Latvijas komandai guva Lasmanis, kurš nodrošināja uzvaru ar 19:17. Vispirms viņš realizēja tālmetienu, bet noslēgumā bija precīzs divos caurgājienos.

Pirms tam ceturtdaļfinālā latvieši ar rezultātu 21:15 uzvarēja turnīrā ar trešo numuru izlikto Lietuvas kvartetu Šaķu "Gulbele" un nodrošināja uzvaru sezonas griezumā.

"Rīga" sacensības sāka no kvalifikācijas kārtas, jo ceļazīmi uz šo turnīru ieguva Permā "Quest" līmeņa turnīrā, kur izcīnīja trešo vietu. Abās kvalifikācijas spēlēs rīdzinieki sestdien uzvarēja, pārspējot Puertoriko komandu "Mayaguez" ar 20:15 un uzvarot Brazīlijas vienību "Rio Preto" ar 21:16.

Apakšgrupā latvieši ar rezultātu 22:14 uzvarēja Krievijas komandu "Runa" un ar 20:21 piekāpās Mongolijas komandai "Ulaanbaatar", taču zaudējums netraucēja iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas komanda visos piecos iepriekšējos šīs sezonas Pasaules tūres turnīros iekļuvusi labāko astoņniekā, vislabāko rezultātu sasniedzot Abū Dabī pagājušajā nedēļā, kad tika izcīnīta uzvara.

Šis ir pēdējais "Masters" turnīrs pirms finālposma Džadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu