Izdos grāmatu "No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
"No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam"
"No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam" Foto: Publicitātes foto

Nav nozīmes, cik tavs sapnis ir liels vai mazs, galvenais ir nepadoties sapņu īstenošanā un mērķtiecīgi iet uz to. Šis gads mums visiem ir bijis pārbaudījumu un jaunu izaicinājumu pilns, bet 2021. gads noteikti paliks atmiņā ar Tokijas Olimpiskajām spēlēm, kur mūsu 3x3 izlase izcīnīja pirmo zelta medaļu šajā sporta veidā, viņu vārdi ir iekalti vēstures lapās. Par godu šim notikumam Edgars Gertners un "Ghetto Games" ir uzrakstījuši grāmatu "No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam", kurā patiesi ir atklāts ceļš līdz olimpiādei un kāpēc ir tik svarīgi sekot saviem mērķiem, portālu TVNET informēja Elīna Kolna, grāmatas koordinatore.

Tāpat kā 1935. gadā Latvijas basketbolisti ieguva titulu "Sapņu komanda", izcīnot zelta medaļu tā laika pirmajā Eiropas čempionātā 5x5 basketbolā, tā arī šajā gadā daudzus mediju portālus rotāja uzraksti "Sapņu komanda 2021" vai "Puiši no ielas izcīna Olimpisko zeltu", bet zem šiem virsrakstiem slēpjas stāsts par neatlaidību un smagu darbu, par sevis pierādīšanu un sekošanu saviem sapņiem.

Edgars Gertners kopā ar "Ghetto Games" ir uzrakstījis grāmatu, kurā lasītājiem būs iespēja 25 nodaļu garumā iepazīties ar olimpiskajiem čempioniem, viņu treneri un atbalsta grupu. Grāmatas autors uzsver, ka: "Mūsu zelta izlase ir wild kā rokzvaigznes. Viņi neprot spēlēt kā visi - viņi vienkārši spēlē 3x3 basketbolu. Jau ar mātes pienu viņi ir iezīduši neatkārtojamu azartu un mīlestību pret bumbu. Tāpēc katrs mačs tiek spēlēts ar attieksmi - gāzi grīdā! Tāpēc katra pēcspēles intervija ir šovs. Tāpēc viņi spēlēja Grīziņkalnā. Tāpēc viņi izcīnīja Tokijas zeltu. Šo "tāpēc" ir ļoti daudz, un ne visi ir glaimojoši. Manuprāt, spēja atklāti pastāstīt arī par saviem grūtākajiem dzīves posmiem šos puišus padara par varoņiem. Par īstiem supervaroņiem, no kuriem jaunieši un arī vecāka gadagājuma ļaudis var ņemt piemēru un motivēt sevi nepadoties pie pirmajām, otrajām vai trešajām grūtībām."

Šīs grāmatas tapšanā liela nozīme ir arī izdevniecībai un tās degsmei uz sportu. Grāmatu izdevniecība "Jumava" ir izdevusi 10 grāmatu sēriju jaunatnei "Latvijas leģendas", kurās stāstīts ne tikai par izcilām pagātnes personībām, bet arī par mūsdienu latviešu sporta zvaigznēm. Pēc vēsturiskās uzvaras Tokijas Olimpiskajās spēlēs mēs vēlējāmies to turpināt, veidojot izdevumu par Latvijas basketbola izlasi 3x3.

Sadarbībā ar "Ghetto Games" veidojām grāmatas radošo komandu, kas, līdzīgi kā mūsu olimpieši, spēs sasniegt ikviena lasītāja sirdi. Sadarbību turpināsim arī pēc grāmatas iznākšanas, apmeklējot Latvijas skolas un stāstot par jaunajām Latvijas leģendām.

"Man bija tas gods pārstāvēt Latvijas izlasi basketbolā padomju laikā, kad par augstiem starptautiskiem sasniegumiem varējām tikai sapņot, jo Latvijas izlasei piedalīšanās lielajos turnīros bija liegta. Latvijas basketbola simtgades priekšvakarā Tokijas zelta komanda ir piepildījusi visu paaudžu basketbolistu sapni, kas pelnīti nu iemūžināts grāmatas lappusēs," atzīst "Jumavas" valdes loceklis Juris Visockis.

Grāmata "No Ghetto līdz Olimpiskajam zeltam" iznāks šogad decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu