Anglijas regbija izlases treneri apsūdz seksismā par izteikumiem par Radukanu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Emma Radukanu
Emma Radukanu Foto: AP/Scanpix

Anglijas regbija izlases galvenais treneris Edijs Džonss tiek apsūdzēts seksismā par saviem izteikumiem, kas vērsti talantīgās Lielbritānijas tenisistes Emmas Radukanu virzienā, vēsta "The Telegraph".

Džonss mudināja jauno tenisisti vairāk pievērsties tenisam un pārtraukt savas aktivitātes mediju projektos, kurus viņa saņēma pēc negaidītās uzvaras 2021. gada "Grand Slam" turnīrā "US Open". 

Pēc triumfa prestižajās sacensībās Radukanu saņēma daudz reklāmas piedāvājumu, daudz biežāk bija manāma preses slejās un reklāmas kampaņās. 

"Edija Džounsa vārdi par Emmu Radukanu ir bezatbildīgas un seksistiskas muļķības. Jaunā meitene, kura pirms tam tik tikko bija spērusi pirmos soļus tenisā, uzvarēja ASV atklātajā čempionātā. Un viņš min viņas piedalīšanos reklāmās kā iemeslu tam, ka viņa kopš tā laika nav "spēlējusi pietiekoši labi", izcīnot divas uzvaras un piedzīvojot divus zaudējumus," savā "Twitter" profilā raksta britu tenisa komentētājs Deivids Lovs.

Kopš triumfa "US Open" Radukanu četrās spēlēs guvusi divas uzvaras. 

"Emma nav meitene. Viņa ir 18 gadus veca sieviete. Neviens nekad nesūdzas, kad visādās kampaņās piedalās puiši. Taču par sievietēm vienmēr atceras," "The Telegraph" citē Lova izteikumus. 

WTA rangā Radukanu ieņem 20. pozīciju. Savas karjeras laikā viņa tenisa turnīru prēmijās nopelnījusi 2,8 miljonus ASV dolāru. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu