Pekinas spēļu orgkomiteja izmeklē incidentu ar savainojumus guvušo poļu kamaniņu braucēju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

2022. gada Pekinas olimpisko spēļu organizatori sadarbībā ar Starptautiskās Kamaniņu sporta federācijas (FIL) amatpersonām sākuši izmeklēšanu pēc tam, kad Polijas kamaniņu braucējs Mateušs Sohovičs treniņu laikā olimpiskajā trasē ietriecās aizvērtos trases vārtos un guva nopietnus savainojumus. 

Sohovičs veiksmīgi pārcietis kāju operācijas un izteicis vēlmi piedalīties Pekinas olimpiskajās spēlēs. 

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) viceprezidents un Pekinas spēļu koordinācijas komisijas vadītājs Huans Antonio Samarančs juniors notikušo raksturoja kā "ārkārtīgi neveiksmīgu".

"Trase un apstākļi, kādos notika šī nelaime, tiek ļoti nopietni izmeklēti gan kamaniņu sporta federācijā, gan spēļu orgkomitejā. Ja ir mācības, kas jāapgūst, un tādas, visticamāk, būs, mums būs pietiekami daudz laika, lai tās īstenotu," Samaranča teikto citē aģentūra "Reuters".

Viņš arī norādīja, ka iepriekš trase saņēmusi "norādījumus par drošību un kvalitāti" no starptautiskajām bobsleja un skeletona federācijām, kas tajā rīkoja sacensības.

"Mums jāgaida, lai redzētu, kā izmeklēšana attīstīsies," teica Samarančs. "Bet pavisam noteikti esam kopā ar sportistu un parūpēsimies, lai viņš būtu labākajos apstākļos un pēc iespējas ātrāk atveseļotos."

Negadījumā Sohovičs vaino trases darbiniekus. 

Pekinas olimpiskās spēles risināsies no 4. līdz 20. februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu