Vitālijs Kļičko nosauc, viņaprāt, šobrīd pasaulē divus labākos bokserus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladimirs un Vitālijs Kļičko
Vladimirs un Vitālijs Kļičko Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais pasaules čempions boksā ukrainis Vitālijs Kļičko, kurš kopš 2014. gada ir Kijevas mērs, nosaucis pēc savām domām patlaban divus labākos bokserus.

"Nav mūžīgu čempionu, vienmēr nebūsi pats spēcīgākais. Visspēcīgākais vari būt kādu īsu periodu, bet ne mūžīgi," intervijā "YouTube" kanālā "Ciemos pie Gordona" sacīja Kļičko.

Viņaprāt, šobrīd pasaulē vislabākie bokseri ir Taisons Fjūrijs no Lielbritānijas un Ukrainas pārstāvis Oleksandrs Usiks. Britam pieder WBC pasaules čempiona josta supersvagsvaru kategorijā, bet ukraiņa kontā ir WBA, WBO, IBF un IBO tituli.

"Šobrīd ir divi bokseri, kuri parādījuši nopietnu boksu. Tie ir Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks. Viņi šobrīd ir vislabākie bokseri," uzskata Kijevas mērs.

"Tagad ir daudz spekulāciju par viņu dueli. Saša aizstāvēs titulus revanša cīņā pret Entoniju Džošua. Un ļoti ceru, ka pēc tam būs cīņa pret Fjūriju," par savu tautieti Usiku sacīja Kļičko.

Patlaban 50 gadus vecais Vitālijs Kļičko profesionāla boksera karjerā izcīnīja 45 uzvaras (41 nokauts) un piedzīvoja divus zaudējumus - pret britu Lenoksu Lūisu un amerikāni Krisu Bērdu.

Vitālijs Kļičko karjeras laikā izcīnīja WBO un WBC pasaules čempiona jostas, bet viņa brālis Vladimirs spēja apvienot WBA, IBF, WBO un IBO titulus.

Karjeras pīķī laika posmā no 2004. līdz 2015. gadam brāļi Kļičko dominēja boksa supersmagsvaru kategorijā. 

Vladimirs Kļičko karjeru pabeidza ar 64 uzvarām un pieciem zaudējumiem, no kuriem pēdējie divi bija pret Džošua un Fjūriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu