Video ⟩ Bļugers gūst vārtus un sekmē "Penguins" uzvaru NHL spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionātā, palīdzot Pitsburgas "Penguins" komandai izcīnīt uzvaru.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienos pārspēja Floridas "Panthers".

Bļugers vārtus guva pirmajā periodā, izvirzot "Penguins" komandu 1:0 vadībā.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 19 minūtes un 11 sekundes (4:22 mazākumā), divreiz meta pa vārtiem, izpildīja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja sešos no 13 iemetieniem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" labā vārtus guva arī kanādietis Evans Rodrigess, bet "Panthers" rindās ar precīziem metieniem izcēlās amerikānis Frenks Vatrano un soms Aleksandrs Barkovs.

Par mača pirmo zvaigzni jeb labāko spēlētāju atzina "Penguins" vārtsargu kanādieti Tristenu Džeriju, kurš atvairīja 36 no 38 metieniem (94,7%).

Pēcspēles metienu sērijā "Penguins" rindās vārtus guva kanādietis Džefs Kārters un amerikānis Braiens Rasts.

"Penguins" ar 14 punktiem 12 mačos ieņem pirmspēdējo jeb septīto pozīciju Metropolitēna divīzijā, savukārt "Panthers" ar 22 punktiem ir Atlantijas divīzijas līdere.

Bļugers šosezon 12 mačos guvis trīs vārtus, veicis vienu rezultatīvu piespēli un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

Citā spēlē latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" izbraukumā ar 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) piekāpās Vinipegas "Jets".

Balcers laukumā pavadīja 18 minūtes un 50 sekundes (2:42 mazākumā), trīsreiz meta pa vārtiem, veica divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

"Sharks" labā vienīgos vārtus guva kanādietis Endrjū Kogliano.

"Jets" sastāvā ar precīziem metieniem atzīmējās amerikāņi Jansens Harkins, Kails Konors un Neits Šmits, kā arī kanādietis Pjērs Lūks Dibuā, kurš veica arī rezultatīvu piespēli.

Konors guva šosezon 10. vārtus, kas ir trešais labākais rādītājs līgā pēc vācieša Leona Draizaitla (Edmontonas "Oilers") un krieva Aleksandra Ovečkina (Vašingtonas "Capitals").

"Sharks" ar 15 punktiem 13 spēlēs atrodas piektajā pozīcijā Klusā okeāna divīzijā, tikmēr "Jets" ar 17 punktiem 13 mačos ieņem trešo vietu Centrālajā divīzijā.

Balcers šosezon 13 mačos guvis divus vārtus, veicis trīs rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu