Vītoliņš: Zinām, kas mums jāuzlabo un virzāmies tālāk (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Latvijas Hokeja federācija

​Latvijas vīriešu hokeja izlasei jāpiestrādā pie spēles aizsardzības zonā, vairākuma un mazākuma, pēc divām Dānijā aizvadītajām pārbaudes turnīra spēlēm sarunā ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestu teica vienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš, kurš kopumā palika apmierināts ar laukumā redzēto.

Latvija pārbaudes turnīra otrajā spēlē piektdien ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:3, 0:1) piekāpās turnīra saimniecei Dānijai.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Emīls Ģēģeris.

"Šī spēle bija divreiz ātrāka nekā mačs pret Norvēģiju. To izjuta arī spēlētāji. Rezultāts īsti neatspoguļo spēles gaitu. Gan mums, gan Dānijai bija labas iespējas gūt vārtus. Visu izšķīra nianses. Nākotnē mums noteikti jāpiestrādā pie spēles aizsardzībā zonā, jo divas ripas ielaidām, kad ripas virziens tika mainīts, tai lidojot pa gaisu. Tur jāspēlē pozicionālāk un jābloķē pretinieka nūja," par otro maču sacīja izlases galvenais treneris.

Viņš ar gandarījumu atzīmēja, ka komanda abos mačos spēlēja ar azartu, puiši cīnījās līdz galam un izveidoja arī daudz labu momentu.

"Šajā turnīrā likām akcentu uz gados jauniem puišiem. Mūsdienu hokejā vairākums un mazākums ir noteicošais, pie tā būs jāpiestrādā. Kā jau teicu, kopējais iespaids palika patīkams - ātrumiem mēs viennozīmīgi tikām līdzi," piebilst treneris.

Viņš domā, ka, iespējams, pēdējā mačā Latvija spēlēja pārāk akadēmiski un ka bija vairāk jāmet un jāuzbrūk uz vārtiem.

"Arī nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, neizdarījām nevienu metienu. Zinām, kas mums jāuzlabo, virzāmies tālāk un centīsimies nākotnē izlabot šīs kļūdas," ar pārdomām dalījās Vītoliņš.

Pirmajā pārbaudes turnīra mačā Latvija pārspēja Norvēģiju ar rezultātu 3:0. Sestdien savā starpā spēkosies Dānija un Norvēģija.

Šajā turnīrā Vītoliņam asistē Artis Ābols, Viktors Ignatjevs un Juris Klodāns. Par fizisko sagatavotību rūpējas Ēriks Visockis, bet video trenera pienākumus pilda Pēteris Groms.

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) noteiktajā decembra pauzē Latvijas valstsvienība startēs "Visp Cup" turnīrā Šveicē. Šajā turnīrā spēlēs arī Krievija, Slovākija un Šveice.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes turnīram Dānijā:

vārtsargi - Jānis Kalniņš (Vēkšes "Lakers", Zviedrija), Ēriks Vītols (Rīgas "Dinamo"), Linards Lipskis ("Mogo"/LSPA);

aizsargi - Kārlis Čukste, Kristaps Zīle, Patriks Ozols, Ernests Ošenieks, Miks Tumānovs (visi - Rīgas "Dinamo"), Roberts Mamčics (Zlīnas "PSG Berani", Čehija), Sandis Smons (Ženēvas "Servette", Šveice), Nauris Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice);

uzbrucēji - Rūdolfs Polcs ("Mogo"/LSPA), Deniss Smirnovs (Ženēvas "Servette", Šveice), Renārs Krastenbergs ("Villacher SV", Austrija), Daniels Bērziņš, Jānis Švanenbergs, Patriks Zabusovs, Filips Buncis (visi - Rīgas "Dinamo"), Nils Sējējs ("La Chaux-de-Fonds", Šveice), Emīls Ģēģeris (Angletas "Hormadi", Francija), Oskars Batņa (Mikeli "Jukurit", Somija), Frenks Razgals (Jastšembes GKS, Polija), Rihards Melnalksnis ("Kloten", Šveice).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu