Hamiltonam draud sods arī par tehnisko noteikumu pārkāpšanu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūiss Hamiltons izvirzās vadībā Brazīlijas Lielās balvas izcīņā
Lūiss Hamiltons izvirzās vadībā Brazīlijas Lielās balvas izcīņā Foto: Andre Penner/TT NYHETSBYRÅN

"Mercedes" pilots Lūiss Hamiltons, kurš piektdien uzvarēja Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Sanpaulu "Grand Prix" posma kvalifikācijā, sestdien, iespējams, saņems sodu par tehnisko noteikumu neievērošanu.

Hamiltons kvalifikācijā pārspēja savu konkurentu no Nīderlandes Maksu Verstapenu no "Red Bull" par 0,438 sekundēm.

Tiesneši pirms sestdienas sprinta sacensībām lems, vai Hamiltona mašīnas aizmugurējā antispārna DRS (pretestības samazināšanas) sistēma atveroties ir pārsniegusi F-1 noteikto.

Arī Verstapens piektdien ir pārkāpis noteikumus, pēc kvalifikācijas sacensībām slēgtajā parkā pieskaroties Hamiltona mašīnai, ko F-1 noteikumi aizliedz. Arī viņa gadījums tiks izskatīts sestdien.

Šis nav vienīgais sods, kas draud Hamiltonam, jo svētdienas sacensībās viņam tiks piemērots piecu starta vietu sods šajā posmā par dzinēja maiņu.

Sestdien notiks treniņbraucieni un sprinta kvalifikācija, kurā tiks noteiktas starta pozīcijas svētdienas sacīkstēm. Sprintā piloti veic 100 kilometrus garu distanci jeb apmēram trešdaļu no ierastās sacīkšu distances. Pirmajās trīs pozīcijās finišējušie piloti saņem attiecīgi trīs, divus un vienu punktu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu