Cipuļa četrinieku ekipāžai piektā vieta sacensībās Lillehammerē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas bobsleja pilots Emīls Cipulis ar stūmējiem Arni Bebrišu, Reini Nunguru un Valtu Zariņu svētdien ieņēma piekto vietu Lillehammerē notikušajās Eiropas kausa sezonas otrajās četrinieku sacensībās.

Abos braucienos ātrākā bija Krievijas pilota Alekseja Stuļņeva ekipāža, kurai Cipulis summā zaudēja 0,85 sekundes. Latvieši startā abos braucienos bija otrie, bet finišā ieņēma piektās vietas.

Sestdien divus kritienus piedzīvojušais Dāvis Kaufmanis svētdien neizgāja uz starta. Viņam otrajās sacensībās bija jāstartē kopā ar Ivo Danu Kleinbergu, Lauri Kaufmani un Edgaru Nemmi.

Bez Stuļņeva uz goda pjedestāla kāpa divi Šveices piloti Mihaels Kuoenens un Timo Rēners, kuri uzvarētājam zaudēja attiecīgi 0,40 un 0,44 sekundes. Ceturtais ar 0,55 sekunžu deficītu bija vācietis Rihards Elsners.

Latvijas izlases treneris Eiropas kausa izcīņā Jānis Skrastiņš sarunā ar Latvijas Bobsleja un skeletona federāciju (LBSF) pauda, ka Cipulis nobrauca ļoti normāli un izcīnītā piektā vieta nav slikts rezultāts. Otru ekipāžu pēc vakardienas kritieniem tomēr neizdevās nokomplektēt.

"Divi ārā no aprites, Nemmem mugura cietusi, Kleinbergam galva sasista, varētu būt viegls smadzeņu satricinājums. Vēl vienas ieskaites Kaufmanim līdz ar to pietrūkst, lai startētu četriniekos Pasaules kausā. Ar divniekiem jau Dāvis var braukt visur. Ja tagad kādas izmaiņas pieņems, tad varētu jau startēt otrajā Pasaules klausa posmā Īglsā, ja ne, tad tajā nedēļā vēl jābrauc Altenbergā Eiropā ar lielajām kamanām. Rīt jau braucam prom uz Vāciju, tur beidzot saņemsim arī tos "bobus", kas aizkavējās Ķīnā. Dažiem puišiem arī jāsadakterējas, nedēļu patrenēsimies Altenbergā. Par Lillehammeri jāsaka tā, ka nav kopumā bīstama trase, bet šoreiz 11.virāža tā jocīgi sataisīta. Tā rezultātā tiek piedzīvoti kritiena un nepareizi iebrauc nākamajā nākamajā virāžā. Tā vairākiem pilotiem gadījās, Elsners jau arī krita," LBSF citē Skrastiņa teikto.

Sestdien sezonas pirmajās četrinieku sacensībās Cipulis bija astotais, bet Kaufmanis ieņēma desmito vietu.

Eiropas kauss bobslejā ir otrā līmeņa sacensības aiz Pasaules kausa.

Bobslejā sezonas turpinājums Eiropas kausu līmenī pēc divām nedēļām Altenbergā. Pasaules kauss sāksies jau jaunnedēļ Īglsas trasē Austrijā un pirmajā posmā bobslejā Latviju pārstāvēs Oskara Ķibermaņa ekipāžas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu