Gundars Vētra: Šī komanda ir spējīga uz daudzām lietām

CopyDraugiem X Whatsapp
Gundars Vētra
Gundars Vētra Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Gundars Vētra pēc otrās izcīnītās uzvaras 2023.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā pēcspēles preses konferencē izteica pateicību spēlētājām, kuras bija atbraukušas, un uzsvēra, ka komandai ir raksturs, lai sasniegtu daudz.

Latvijas basketbolistes mājas spēlē ar rezultātu 89:70 pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

"Uzvaras nebija vieglas, bet arī nevarēja prognozēt, ka tās būs vieglas," pēc spēles ar Zviedriju teica Vētra. "Domāju, ka abām komandām bija kāds pārsvars. Izraēlai bija ekstra nedēļa sagatavoties. Un šī spēle ar Zviedriju - viņas bija mūs redzējušas un viņām arī bija laiks sagatavoties. Tā kā pirms abām divām spēlēm pretiniecēm bija priekšrocības. Tas arī bija redzams abu spēļu sākumā."

Galvenais treneris izteica arī pateicību basketbolistēm, ka spēja atrast laiku un enerģiju palīdzēt izlasei.

"Viņas atrada enerģiju un laiku, un ar tādu pašatdevi nospēlēja abas spēles. Liels prieks par viņām. Šī komanda ir spējīga uz daudzām lietām, raksturs ir spēcīgs," par spēlētājām teica Vētra. "Mēs laicīgi zinājām, kuras būs vai nebūs. Divas dienas iepriekš spēlētājas vēl spēlēja savās līgās, tāpēc nevarēja zināt, kas var notikt pēdējā spēlē, bet beigās visas atbrauca."

Lai arī jaunākās izlases spēlētājas netika pie spēles laika, Vētra norādīja, ka šādos mačos ir svarīgi arī sajust spiedienu un uzvaras vērtību, kas ir tik liela, ka eksperimentēšanai ar sastāvu īsti nav vietas.

"Svarīgi bija izturēt šo novembri, pēc šī loga mēs vājāki noteikti nebūsim, jo atgriezīsies amerikānietes un jaunās meitenes progresēs. Šis novembris bija tas, kad varēja notikt neparedzamas lietas, mēs to izturējām," par pirmo izlašu logu teica galvenais treneris.

Zviedrijas valstsvienībā šodien rezultatīvākā bija Klāra Lundkvista, kura spēlē Vētras trenētajā Gdiņas "Arka". Pats treneris teica, ka jau no pirmās spēles viņai arī Eirolīgā loma ir kā galvenajai saspēles vadītājai, un viņš būtu tikai priecīgs, ja viņa vismaz vienu spēli nospēlētu tik pat rezultatīvi Gdiņas vienībā.

"Ar cerībām gaidām nākamo vasaru. Es meitenēm ģērbtuvē teicu, cik svarīga ir vasaras nometne. Savākties visiem kopā, pastrādāt pie taktikas. Domāju, ja tas nebūtu bijis vasarā, tad arī spēles būtu citādākas," par tālāko darbu teica Vētra. "Elīnas Babkinas vasarā nebija, tāpēc cepuri nost, ka viņa tik īsā periodā principā neizkrita no komandas un iedeva nepieciešamo."

Anete Šteinberga, kura šodien ar 34 punktiem laboja Elīnas Babkinas visvairāk gūto punktu rekordu izlases oficiālajos mačos, pēc uzvaras teica, ka viņai šodienas spēle patika.

"Liels prieks, ka esam izcīnījušas divas svarīgas uzvaras cīņā par Eiropas čempionātu. Īpaši pret Zviedriju, jo svarīga arī starpība, jo nākamā spēle būs izbraukumā," teica Šteinberga.

"Man patika šis dienas spēle, vairākas spēlētājas nesa rezultātu uzbrukumā, ļoti labi iesaistījās Aija Jurjāne pirmajā ceturtdaļā, palīdzēja komandai pārsvaru saglabāt."

Komentējot to, kā izdevās gūt tik daudz punktu, Šteinberga teica, ka bija gaidījusi lielāku pretestību groza apakšā. "Izspēlējot "pick and roll" un saņemot piespēli groza apakšā bija daudz iespējas, paldies komandas biedrenēm, ka atrada tādas piespēles," piebilda spēlētāja.

Zviedrijas izlases galvenais treneris Sets Sandbergs teica, ka nav apmierināts ar rezultātu.

"Neesmu priecīgs par rezultātu. Ņemot vērā to, ko darījām uz laukuma, rezultātam būtu jābūt mazākam. Atlēkušās bumbas, punkti pēc kļūdām bija faktori, kas noteica spēli. Pretinieki parādīja labu spēli. Ir daudz ko paņemt no šīs spēles, bet noteikti neesam priecīgi par -19," teica Sandbergs. "No sākuma nebija pārsteigumu, bet [pēc tā, kā Latvija mainīja taktiku pēc spēles pret Izraēlu] nācās vairāk mainīties pie blokiem, prasīt "postā". Varbūt nebijām īsti sagatavojušies spēlei "postā", tempam un maiņām pie blokiem."

Pirmajā kvalifikācijas spēlē, kas bija ceturtdien, Latvijas basketbolistes izbraukumā ar 62:56 pārspēja Izraēlu. Zviedrija ar spēli Rīgā sāks kvalifikācijas ciklu.

Nākamās spēles Latvijas izlase aizvadīs vien pēc gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu