Apsūdzējusi augstu Ķīnas amatpersonu seksuālā agresijā, pazudusi valsts tenisa zvaigzne (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Šuai Pena
Šuai Pena Foto: AP/Scanpix

Ķīnas tenisiste Šuai Pena apsūdzējusi augstu Ķīnas amatpersonu seksuālā agresijā. Situāciju solījusi izmeklēt Sieviešu tenisa asociācija (WTA), vēsta organizācija.

35 gadus vecā Pena 2. novembrī sociālajā tīklā "Weibo" pavēstīja, ka viņu piespieda uz seksuālām attiecībām bijušais Ķīnas vicepremjers Gaoli Džans. 

Džans Ķīnas vicepremjera amatā atradās no 2013. līdz 2018. gadam, un viņam ir cieša saikne ar Ķīnas prezidentu Sji Dzjiņpinu. 

Aptuveni 30 minūtes pēc Penas ieraksta, kurā viņa seksuālā agresijā apsūdzēja 75 gadus veco Džanu, tas no interneta tika izdzēsts. Pena apgalvoja, ka Džans piespiedis viņu stāties seksuālās attiecībās.

"Pēdējie notikumi Ķīnā, kurā iesaistīta WTA spēlētāja Šuai Pena, ir ļoti satraucoši. Kā organizācija, kas nodarbojas ar sieviešu problēmu risināšanu, mēs paliekam uzticīga principiem, uz kuriem esam dibināta - vienlīdzība, iespējas un cieņa," teikts WTA paziņojumā. 

"Pena, tāpat kā visas sievietes, ir pelnījušas, lai viņas tiktu sadzirdētas, nevis cenzētas. Viņas apsūdzības par bijušā Ķīnas līdera seksuālo uzbrukumu ir jāuztver nopietni. Jebkurā sabiedrībā uzvedība, par kuru viņa runā, ir jāizmeklē, nevis jāignorē. Mēs pateicamies Penai par viņas apbrīnojamo drosmi un spēku. Sievietes visā pasaulē atrod savu balsi, lai netaisnību varētu labot. Mēs sagaidām, ka šis gadījums tiks pienācīgi izvērtēts, proti, apsūdzības pilnībā tiks izmeklētas - godīgi, pārskatāmi un bez cenzūras," norāda WTA. 

Sieviešu tenisa asociācija uzsver, ka tai rūp un prioritāte ir spēlētāju veselība un drošība. 

Pats Džans notikušo nav komentējis. 

Pena ierakstā pauda, ka seksuālo uzbrukumu viņai neesot iespējas pierādīt. Pēc tam, kad ieraksts no interneta pazuda, viņa saziņai vairs nav sasniedzama. 

WTA vadītājs Stīvs Saimons paudis, ka tenisiste, visticamāk, atrodas Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, taču nevar to apgalvot. Viņam ar Penu nav izdevies sazināties.  

Pena savas karjeras laikā atradusies pasaules pirmās raketes godā dubultspēļu reitingā. Kopā ar Taivānas sportisti Suveju Sje viņa izcīnīja uzvaru 2013. gada Vimbldonas un 2014. gada "French Open" dubultspēļu turnīros.

Vienspēļu sacensībās 2014. gadā ķīniete sasniedza "US Open" pusfinālu. Vienspēļu rangā viņa savulaik ieņēma augsto 14. vietu. 

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu