Šteinberga kļuvusi par produktīvāko spēlētāju EČ kvalifikācijas kārtā

CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Šteinberga (no labās)
Anete Šteinberga (no labās) Foto: FIBA.com

Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere Anete Šteinberga kļuvusi par produktīvāko spēlētāju svētdien aizvadītajā 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtā, ziņo turnīra rīkotāji.

Latvijas basketbolistes mājas spēlē ar rezultātu 89:70 pārspēja Zviedrijas valstsvienību.

Šteinberga šajā mačā guva 34 punktus un laboja izlases rezultativitātes rekordu oficiālajos valstsvienības mačos. Tāpat viņa izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles un pārtvēra četras bumbas, kopā iekrājot 42 efektivitātes koeficienta punktus, kas bija labākais rādītājs kārtā.

Par vienu punktu produktivitātē atpalika Bosnijas un Hercegovinas izlases spēlētāja Džonkvele Džounsa, kura guva 30 punktus, izcīnīja 17 bumbas zem groziem un izdalīja trīs rezultatīvas piespēles. Pa 37 efektivitātes koeficienta punktiem sakrāja beļģiete Emma Mēsemana (attiecīgi 25+11+5 šajos statistikas rādītājos) un serbiete Aleksandra Crvendakič (33+7+2), bet vēl simboliskajā pieciniekā iekļuva šveiciete Evita Herminjarda, kura nopelnīja 30 efektivitātes koeficienta punktus (29+8+3).

Pirmajā kvalifikācijas spēlē, kas notika ceturtdien, Latvijas basketbolistes izbraukumā ar 62:56 pārspēja Izraēlu. Nākamās spēles Latvijas izlase aizvadīs vien pēc gada.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu