HK "Rīga" pārtrauc zaudējumu sēriju MHL čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
HK "Rīga"
HK "Rīga" Foto: hkr.lv

"Rīgas" komanda pirmdien Jaroslavļā izcīnīja uzvaru Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē.

"Rīga" izbraukuma spēlē ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:2, 3:0) pārspēja Jaroslavļas "Loko", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Pirmā trešdaļa bija noraidījumiem bagāta, jo pēc kautiņa abās komandas tika noraidīti divi spēlētāji. Trešdaļas gaitā rīdzinieki nopelnīja vēl trīs noraidījumus, taču mazākumā spēlēja pietiekoši veiksmīgi un neļāva pretiniekiem gūt vārtus.

Otrās trešdaļās ievadā divu minūšu laikā mājinieki izvirzījās vadībā ar 2:0. "Rīgas" hokejisti vienus vārtus atguva, kad 15 sekundes līdz trešdaļas beigām vārtus guva Kristers Brauns.

Noslēdzošās trešdaļas sākumā gan rīdziniekiem, gan mājiniekiem bija iespēja spēlēt vairākumā, taču abās reizēs netika gūti vārti. Spēles 50.minūtē Rolans Vasiļjevs no tuvas distances guva vārtus un panāca 2:2.

Neskatoties uz to, ka Niks Zīle tika pie noraidījuma par spēli ar augsti paceltu nūju, rīdziniekus spēles 54.minūtē vadībā izvirzīja Ģirts Silkalns, apņēmīgi apspēlējot aizsargus un gūstot vārtus mazākumā.

Pēdējā minūtē "Loko" spēlēja bez vārtsarga, un 42 sekundes līdz spēles beigām ripu tukšos vārtos raidīja Artūrs Andžāns, panākot jau 4:2.

"Rīgas" vārtu sargāja Rūdolfs Lazdiņš, kurš atvairīja 44 no 46 pretinieku metieniem pa vārtiem.

Turnīra tabulā "Rīga" Rietumu grupā ar izcīnītiem 24 punktiem 31 spēlē ieņem 11.vietu.

Otrdien komandas tiksies vēl vienu reizi, bet pēc tam rīdzinieki aizvadīs sešas mājas spēles.

"Rīga" iepriekšējā sezonā pamatturnīrā ieņēma 13.vietu Rietumu konferencē un nekvalificējās izslēgšanas turnīram.

Treneru korpusā pēc vienas sezonas Rīgas "Dinamo" komandā ir atgriezies galvenais treneris Raimonds Vilkoits.

MHL 13.sezonas kalendārs paredz, ka katra komanda pamatturnīrā aizvadīs 64 spēles (32 mājās, 32 izbraukumā). "Rīgas" komanda spēlē Rietumu grupā, kurā ir 17 komandas un tikai astoņas labākās iekļūst izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu