Latvijas futbola izlase centīsies ar uzvaru noslēgt PK kvalifikācijas ciklu

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Savaļnieks
Roberts Savaļnieks Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien izbraukumā cīnīsies pret Gibraltāra valstsvienību, cenšoties ar uzvaru noslēgt 2022. gada Pasaules kausa (PK) kvalifikācijas ciklu. Spēles sākums plkst. 21:45 pēc Latvijas laika.

Latvijas futbolisti sestdien viesos cīnījās neizšķirti 0:0 pret Norvēģiju, bet Gibraltāra komanda ar 0:6 kapitulēja izbraukumā pret Turciju.

Abu komandu iepriekšējā duelī, kas 1. septembrī notika Rīgā, uzvaru ar 3:1 izcīnīja Latvijas futbolisti.

2016. un 2018. gadā Latvijas futbolisti Gibraltārā aizvadīja pārbaudes spēles. Pirmajā duelī izdevās uzvarēt ar 5:0, bet otrajā tika piedzīvots zaudējums ar 0:1.

Latvijas futbolistiem ir rūgta pieredze Gibraltārā. Pirms trim gadiem pēc kaunpilnā 0:1 zaudējuma no amata tika atlaists galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Savukārt šogad augusta nogalē Latvijas trīskārtējā čempionvienība "Riga FC" viesos pagarinājumā piekāpās Gibraltāra vienībai "Lincoln Red Imps", neizmantojot iespēju sasniegt UEFA Konferences līgas grupu turnīru.

FIFA rangā Latvijas futbola izlase patlaban ieņem 136. vietu, bet Gibraltārs ierindojas 198. pozīcijā.

 

G grupā pirmo vietu pēc deviņiem mačiem ieņem Nīderlande, kas ir izcīnījusi 20 punktus. Otrajā vietā ierindojas Turcija ar 18 izcīnītiem punktiem, bet ar tādu pašu punktu skaitu trešajā vietā atrodas Norvēģija.

Ceturtā ir Melnkalne ar 12 punktiem, piektajā vietā ierindojas Latvija ar sešiem punktiem, bet pēdējā vietā grupā bez izcīnītiem punktiem ierindojas Gibraltārs.

Novembra spēlēs Latvijas izlasei savainojumu dēļ nevar palīdzēt Pāvels Šteinbors, Jānis Ikaunieks un Daniels Ontužāns.

Latvijas izlases sastāvā šajā ciklā divus vārtus guvis Vladislavs Gutkovskis, pa reizei ar precīzu sitienu izcēlušies Roberts Uldriķis, Roberts Savaļnieks, Dāvis Ikaunieks, Jānis Ikaunieks un Andrejs Cigaņiks.

2022. gada PK kvalifikācijas ciklā divus vārtus Gibraltāra labā guvis Rīss Stičs, bet vienus Tīdžejs de Bars, kurš bija precīzs iepriekšējā spēlē pret Latviju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu