Kazakevičs: Rezervistu sniegums būs būtisks aspekts

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dainis Kazakevičs
Dainis Kazakevičs Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas pēdējā mačā Latvijas futbola izlasē ļoti būtiska loma būs tiem spēlētājiem, kuri nesāks spēli sākumsastāvā, pirmdien notikušajā preses konferencē uzsvēra valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs.

Latvijas vīriešu futbola izlase otrdien noslēgs 2022.gada Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu, pēdējā spēlē tiekoties ar Gibraltāru. Mačs "Victoria" stadionā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam TV6.

Pēdējā aizvadītajā spēlē Latvijas izlase spēkojās ar Norvēģiju, spēlei beidzoties bez gūtajiem vārtiem ar rezultātu 0:0. Otrajā puslaikā pēc sadursmes ar pretinieku Latvijas izlases vārtsargam Robertam Ozolam tika pārsista galva, taču viņš turpināja cīņu.

"Ozola gadījumā īsti konkrētu atbildi varēsim iegūt tikai pēc pirmspēles treniņa. Tas pats arī par Artūru Zjuzinu. Šobrīd Zjuzna gadījumā spēlēšana drīzāk nē, nekā jā. Par Ozolu - skatīsimies pēc treniņa," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Kazakeviča teikto.

Pirmdienas treniņā Latvijas izlases treneru korpuss vērtēs, kāds būs spēlētāju stāvoklis un kā viņi būs atjaunojušies pēc spēles. "Gala lēmumu par spēlētāju sastāvu droši vien pieņemsim tikai spēles dienas rītā. Domāju, ka izmaiņas sastāvā būs, bet diez vai tādu būs daudz," atzīmēja Kazakevičs.

"Ļoti būtiska loma būs tiem spēlētājiem, kuri nesāks maču sākumsastāvā - cik ļoti viņi spēs pastiprināt komandas spēli. Tas ir būtisks aspekts, kas rītdienas spēlē var palīdzēt mums sasniegt vajadzīgo rezultātu," turpināja treneris.

Pussargs Mārtiņš Ķigurs pagaidām atteicās prognozēt, cik daudz treneri liks viņam spēlēt uzbrukumā. Futbolists gan pats gribētu vairāk darboties uzbrukumā.

"Kā jau pirms katras spēles, koncentrējos visām vienādi. Vienalga, vai tā ir cikla pirmā vai pēdējā spēle, esmu gatavs spēlēt," pauda Ķigurs.

Pirmajā komandu tikšanās reizē, kas notika 1.septembrī "Daugavas" stadionā, Latvija ar 3:1 izcīnīja uzvaru. Divus vārtus Latvijas izlases labā guva Vladislavs Gutkovskis, bet vēl reizi izcēlās Andrejs Cigaņiks. Vienīgos vārtus Gibraltāra izlasē iesita Tīdžejs Debars.

Abas izlases aizvadījušas arī divas pārbaudes spēles. 2016.gadā latvieši uzvarēja ar 5:0, bet divus gadus vēlāk cieta neveiksmi ar 0:1. Nepilnas divas nedēļas pēc zaudējuma Latvijas izlases galvenā trenera amatu zaudēja Aleksandrs Starkovs.

G grupā pirmo vietu pēc deviņiem mačiem ieņem Nīderlande, kas ir izcīnījusi 20 punktus. Otrajā vietā ierindojas Turcija ar 18 izcīnītiem punktiem, bet ar tādu pašu punktu skaitu trešajā vietā atrodas Norvēģija. Ceturtā ir Melnkalne ar 12 punktiem, piektajā vietā ierindojas Latvija ar sešiem punktiem, bet pēdējā vietā grupā bez izcīnītiem punktiem ierindojas Gibraltārs.

Latvija FIFA rangā ieņem 136.vietu, bet Gibraltārs ierindojas 198.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu