Video ⟩ Strēlnieks sekmē "Žalgiris" pirmo uzvaru šosezon Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Twitter: @bczalgiris

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks otrdien Kauņā guva deviņus punktus ULEB Eirolīgas desmitās kārtas spēlē, viņa pārstāvētajam Kauņas "Žalgiris" šajās sacensībās svinot pirmo uzvaru sezonā.

"Žalgiris" savā laukumā ar 76:69 (20:12, 23:25, 17:15, 16:17) pieveica Atēnu "Panathinaikos Opap".

Strēlnieks spēlēja 28 minūtes un 19 sekundes, realizējot divus no trim divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, kā arī abus soda metienus. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, pieļāva vienu kļūdu, trīsreiz pārkāpa noteikumus, divreiz izprovocēja piezīmi pretiniekam un iekrāja efektivitātes koeficientu desmit.

"Žalgiris" rindā 13 punktus guva Arturs Milaknis, 12 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Tailers Kavano, bet 11 punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Edgaram Ulanovam. Kauņas vienība realizēja 16 no 28 divpunktu metieniem.

Atēniešiem ar 21 punktu, sešām atlēkušajām bumbām un piecām kļūdām atzīmējās Derils Meikons.

"Žalgiris" basketbolisti zaudējuši deviņās no desmit Eirolīgas spēlēm un turnīra tabulā ieņem pēdējo vietu starp 18 komandām. Priekšpēdējā vietā ar divām uzvarām ir "Panathinaikos Opap".

Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Bitci Baskonia" savā laukumā Nevena Spahijas pirmajā cīņā pie komandas stūres ar 93:74 (25:22, 30:10, 13:21, 25:21) svinēja uzvaru pār Belgradas "Crvena zvezda mts".

Kurucs bija pieteikumā, taču laukumā nedevās.

Rezultatīvākais mājiniekiem ar 23 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām bija Stīvens Īnoks, bet 21 punkts tika Rokam Giedraitim.

Viesiem Nikola Ivanovičs guva 21 punktu, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas un septiņreiz rezultatīvi piespēlēja.

Vitorijas klubs ar četrām uzvarām desmit mačos no trešās vietas no beigām ir pakāpusies uz 11.vietu, apsteidzot Belgradas vienību.

Vilērbānas ASVEL no Francijas mājās piekāpās Madrides "Real" ar 74:87 (24:33, 19:18, 11:16, 20:20).

Mājiniekiem ar 26 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Elī Okobo, bet viesiem rezultatīvākie bija Francijas basketbolisti - 25 punktus guva Fabjēns Kozē, bet 18 punktus - Gerskons Jabīzels.

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Berlīnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu