Nogalinātās Kenijas skrējējas vīrs savu vainu slepkavībā neatzīst (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ibrahims Rotičs (no kreisās)
Ibrahims Rotičs (no kreisās) Foto: Reuters/ScanPix

Nogalinātās Kenijas skrējējas Agnesas Jebetas Tiropas vīrs Ibrahims Rotičs neatzīst savu vainu slepkavības lietā un pieprasījis viņu atbrīvot no ieslodzījuma pret drošības naudu, vēsta aģentūra "Reuters".

Tiropa oktobra vidū tika atrasta mirusi savās mājās Itenā. Vietējie mediji vēstīja, ka sportiste, visticamāk, ir noslepkavota, jo atrasta ar vairākām durtām brūcēm ķermenī.

Slepkavībā tika apsūdzēts viņas vīrs, kurš pēc notikušā bija pazudis, slēpies un tika izsludināts meklēto personu sarakstā. 41 gadu veco Rotiču arestēja pēc tam, kad viņš ar savu automašīnu taranēja kravas automašīnu. Viņš mēģināja aizbēgt no valsts.

Agnesa Jebeta Tiropa
Agnesa Jebeta Tiropa Foto: Reuters/ScanPix

Tiropa dzīvību zaudēja 25 gadu vecumā. 16. novembrī viņas vīrs stājās tiesas priekša. Savu vainu slepkavībā viņš neatzina, un viņa advokāte Džoslina Miteja pieprasīja savu klientu atbrīvot pret drošības naudu. Tiesas sēde, kurā lems par vīrieša atbrīvošanu pret drošības naudu, paredzēta 1. decembrī.

Tiropa 2017. un 2019. gada pasaules čempionātos izcīnīja bronzas medaļas 10 000 metru skrējienā. Pagājušajā vasarā Tokijas olimpiskajās spēlēs viņa finišēja ceturtā uz pusi īsākā distancē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu