Dončičs traumējis ceļgalu un potīti pirms svarīgas "Mavericks" izbraukuma tūres

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētās komandas Dalasas "Mavericks" līderis Luka Dončičs traumējis kreiso ceļgalu un kreiso potīti, vēsta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs.

"Mavericks" otrdien savā laukumā ar rezultātu 111:101 pārspēja Denveras "Nuggets", izcīnot piekto uzvaru pēdējos sešos mačos. Tikmēr pretiniekiem pārtrūka piecu uzvaru sērija.

Šajā mačā Porziņģis bija "Mavericks" rezultatīvākais spēlētājs, savukārt Dončičs spēles beigās traumas dēļ bija spiests atstāt laukumu komandas personāla pavadībā.

"Mavericks" kluba mājaslapā vēstīts, ka Dončičs sastiepis kreiso ceļgalu un kreiso potīti, tāpēc nākamajā mačā viņš nevarēs piedalīties. 

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, kas pietuvināti komandai, ESPN vēsta, ka Dončiča traumas neesot nopietnas. Kluba vadība cerot, ka komandas līderis drīz varēs atgriezties laukumā.

"Mavericks" komandai priekšā ir četru izbraukuma spēļu tūre - divreiz jātiekas ar Fīniksas "Suns" un divreiz ar Losandželosas "Clippers".

"Suns" komanda šobrīd ir uz viļņa, jo izdevies izcīnīt deviņas uzvaras pēc kārtas.

Rietumu konferences kopvērtējumā līdere ar 12 uzvarām un diviem zaudējumiem ir Goldensteitas "Warriors", kurai turnīra tabulā seko "Suns" (10-3) un "Mavericks" (9-4).

Savukārt ceturto līdz sesto vietu Rietumos ieņem Jūtas "Jazz", "Clippers" un "Nuggets". Šīm trim komandām bilance ir 9-5.

Dončičs šosezon vidēji mačā guvis 24,9 punktus, kas ir 10. labākais rādītājs līgā. Viņa kontā arī 8,3 izcīnītas atlēkušās bumbas un 7,9 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Porziņģis šosezon vidēji guvis 19,3 punktus, kas ir otrais labākais rādītājs "Mavericks" komandā. Latvieša rēķinā ir arī 7,9 atlēkušās bumbas un 1,5 bloķēti metieni.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu