Savainojumu guvušais Polijas kamaniņu braucējs no Pekinas mājās nogādāts kravas lidmašīnā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mateušs Sohovičs
Mateušs Sohovičs Foto: AFP/SCANPIX

Polijas kamaniņu braucējs Mateušs Sohovičs, kurš guva traumu treniņos Pekinas ziemas olimpisko spēļu trasē, dzimtenē nogādāts kravas lidmašīnā, jo Covid-19 protokolu dēļ nedrīkstēja lidot komerciālā reisā.

Polijas kamaniņbraukšanas Federācijas prezidents Janušs Tatera laikrakstam "The New York Times" atklājis, ka 25 gadus vecais Sohovičs 8.novembrī treniņbrauciena laikā olimpiskajā trasē Pekinā ietriecies apmalē un salauzis kāju. Viņš nogādāts slimnīcā Pekinas pievārtē.

Kad organizatori mēģināja sarunāt cietušā sportista nogādāšanu Polijā, Ķīnas varasiestādes viņus informēja, ka Covid-19 izplatības ierobežošanas noteikumu dēļ Sohovičs komerciālā reisā netiks ielaists vēl divas nedēļas, stāstīja Tatera.

Šonedēļ Polijas kamaniņu braucējs ar Ķīnas nacionālās lidsabiedrības "Air China" kravas lidmašīnu tika nogādāts Milānā, no kurienes tālāk devās uz Varšavu, telefonsarunā klāstīja federācijas vadītājs.

Tatera piebilda, ka Sohovičs lidojumu no Pekinas raksturojis kā ļoti ērtu un teicis, ka kravas lidmašīna salonā nav atšķīrusies no pasažieru lidmašīnas.

Sportists esot noskaņots ātri izārstēt traumu un piedalīties ziemas olimpiskajās spēlēs Pekinā.

Pēc Polijas sportista savainojuma Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija paziņoja, ka sadarbībā ar vietējās trases pārvaldnieku olimpisko spēļu sacensību norises laikā ieviesīs papildu drošības pasākumus.

Spēles Pekinā, kas sāksies 4.februārī, notiks ar stingriem Covid-19 ierobežojošiem noteikumiem. Cita starpā sportistiem un komandu pārstāvjiem jāpavada 21 diena strikti ierobežotā treniņu un sacensību burbulī. Pēc tam viņi var brīvāk pārvietoties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu