WTA sezonas noslēguma turnīra finālā igauniete Kontaveita piekāpjas spānietei Mugurusai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Garvinje Mugurusa
Garvinje Mugurusa Foto: Reuters/ScanPix

Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) sezonas noslēguma turnīra jeb "WTA Finals" finālā igauniete Anete Kontaveita trešdien divos setos piekāpās spānietei Garvinjei Mugurusai.

Kontaveita, kura pasaules rangā ieņem astoto vietu, finālā atzina bijušās pasaules ranga pirmās raketes Mugurusas (WTA 5.) pārākumu ar 3-6, 5-7.

2016.gada Francijas atklātā čempionāta un 2017.gada Vimbldonas čempione Mugurusa noslēdza 2021.gadu ar uzvaru, pirmo reizi pēc trīs gadu pārtraukuma pasaules rangā finišējot labāko desmitniekā. Tiek lēsts, ka gadu viņa pabeigs trešajā vietā.

"Esmu ļoti priecīga, ka vēlreiz sev pierādīju, ka varu būt labākā, varu būt "maestra", kā mēs sakām spāniski," viņa teica.

"Tas man dod ļoti labu pozīciju nākamajam gadam, labu vietu rangā. Ko lai saka? Laba enerģija. Tie ir tikai tik ilga gada augļi," viņa piebilda. "Es un mana komanda smagi strādājām. Tas atmaksājas. Tas tikai parāda, ka mēs ejam pareizo ceļu."

Aranta Sančesa Vikario līdz šim bija vienīgā spāniete, kura sasniegusi "WTA Finals" finālu, 1993.gadā Ņujorkas "Madison Square Garden" piekāpjoties Vācijas leģendai Štefijai Grāfai.

Mugurusa bija arī meksikāņu līdzjutēju turnīrā visvairāk atbalstītā tenisiste.

Otrajā setā Mugurusa atspēlējās pēc zaudēta septītā geima, pašai servējot un nokļūšanas iedzinējos ar 3-5. Uzvarot mača pēdējos četros geimos, pie tam pēdējā geimā atstājot Kontaveitu uz nulles, viņa ieguva desmito titulu karjerā.

Kontaveita ar Mugurusu svētdien jau tikās apakšgrupas mačā, kurā spāniete bija pārāka ar 6-4, 6-4.

Tā bija septītā reize "WTA Finals" vēsturē, kad pretinieces grupā ir cīnījušās par trofeju finālā.

Tiek prognozēts, ka Kontaveita, kura sezonas beigu posmā kopš augusta ir izcīnījusi četrus uzvarētājas titulus Klīvlendā, Ostravā, Maskavā un Klužā-Napokā, nākamajā pasaules rangā sasniegs jaunu karjeras rekordu - septīto vietu pasaulē.

Viņa turnīrā bija zaudējusi savas serves geimus tikai četras reizes četros mačos, taču piecas reizes zaudēja servējot pret Mugurusu.

"Vēlos apsveikt Garbinji," sacīja Kontaveita, saņemot otrās vietas ieguvējas balvu. "Tu mani šonedēļ uzvarēji divreiz, tas vienkārši ir pārāk labi."

Turnīrs pēdējoreiz notika 2019.gadā Šendžeņā, un tajā uzvarēja austrāliete Ešlija Bārtija. 2020.gadā sacensības tika atceltas Covid-19 pandēmijas dēļ, un Bārtija šogad izvēlējās neaizstāvēt savu titulu koronavīrusa izraisīto ieilgušo ceļošanas ierobežojumu dēļ.

Finālturnīrā nepiedalījās arī amerikāniete Serēna Viljamsa un japāniete Naomi Osaka.

Dubultspēļu sacensībās uzvarētāju titulu ieguva čehu duets Barbora Krejčīkova un Katerina Sinjakova, kuras ar 6-3, 6-4 pārspēja Suveju Sje no Taivānas un Beļģijas tenisisti Elizu Mertensu.

Čehietes turnīru pabeidza nepārspētas, iegūstot savu piekto titulu 2021.gadā. Šogad viņas Francijā izcīnīja arī savu trešo "Grand Slam" dubultspēļu titulu, kā arī ieguva olimpisko zelta medaļu Tokijā.

"WTA Finals" kopējais balvu fonds ir pieci miljoni ASV dolāru (4,36 miljoni eiro).

Turnīrs pārcelts uz Meksiku no Ķīnas pilsētas Šeņdžeņas. WTA finālturnīrs atgriezīsies Ķīnā nākamajā gadā. Vienošanās paredz, ka Šeņdžeņa finālturnīrus uzņems līdz 2030.gadam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu