Jaks "Zvaigžņu spēles" balsojuma vadībā aizsargu vērtējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Jaks
Jānis Jaks Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Latvijas hokejists Jānis Jaks ceturtdien ir Kontinentālās hokeja līgas (KHL) "Zvaigžņu spēles" balsojuma vadībā Eirāzijas komandas aizsargu vērtējumā, ziņo līgas preses dienests.

Eirāzijas komandā par līderi aizsargu vidū kļuvis "Soči" pārstāvošais Jaks, kurš līdzjutēju balsojumā sakrājis 1666 balsis. Pavisam nedaudz atpaliek Čeļabinskas "Traktor" pārstāvis Niks Beilens (1598), bet pirmo trijnieku noslēdz Darens Dīcs no Nursultanas "Baris" (926).

Par Jaku balsot videorullītī ar humora piesitienu aicina arī Soču vienības galvenais treneris Andrejs Nazarovs, kurš savulaik bija pazīstams kā "kauslis" ledus laukumā, kā arī KHL kauslīgākās komandas Čehovas "Vitjaz" galvenais treneris.

Vairāk Latvijas pārstāvju balsojuma līderos nav.

Eirāzijas komandā starp vārtsargiem pārliecinoši vadībā ir Aleksejs Kolosovs no Minskas "Dinamo" (2880), bet minskietis Iļja Usovs ir līderis uzbrucēju konkurencē (2466).

Tieši šīs komandas pārstāvji pagaidām visās trijās nominācijās saņēmuši visvairāk balsu no visām četrām komandām.

Trešais Krievijas komandā vārtsargu vērtējumā ir Rīgas "Dinamo" savulaik spēlējušais Timurs Biļalovs (470), kurš sargās vārtus šodienas spēlē Rīgā pret "Dinamo".

Savukārt Ziemeļamerikas vienībā pirmais aizsargu vērtējumā ar 1214 balsīm ir cits bijušais rīdzinieks Mets Robinsons, kurš pārstāv Sanktpēterburgas SKA.

Balsu skaits fiksēts ceturtdien, plkst. 11.30 pēc Maskavas laika.

Šogad "Zvaigžņu spēles" ietvaros Čeļabinskā sacentīsies četras komandas - Krievijas, Ziemeļamerikas (ASV un Kanādas), Skandināvijas (Zviedrijas, Somijas un Dānijas) un Eirāzijas (pārējās valstis) komandas.

Līdzjutēju balsojums ilgs līdz 21. novembrim. Pēc tā rezultātiem tiks paziņots viens aizsargs un viens vārtsargs, kā arī divi uzbrucēji katrā komandā. Tad savu izvēli izdarīs 2021./2022. gada sezonai akreditētie mediju pārstāvji. Atlikušos spēlētājus izvēlēsies KHL.

Katrā komandā būs divi vārtsargi, deviņi laukuma spēlētāji un divi treneri. Galīgo sastāvu līga paziņos mēnesi pirms "Zvaigžņu spēles" nedēļas nogales sākuma - 14. decembrī.

Trīs posmu noslēgumā tiks atlasīti 44 spēlētāji. Jaunatnes hokeja līgas (MHL) Izaicinājuma kausa labākais spēlētājs automātiski tiks iedalīts Krievijas komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu