Video ⟩ Rīgas "Dinamo" mājas spēļu sēriju noslēdz ar zaudējumu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien sešu mājas spēļu sēriju Rīgā beidza ar zaudējumu pret Kazaņas "Ak Bars".

"Dinamo" atzina Kazaņas "Ak Bars" pārākumu ar 1:3 (0:3, 0:0, 1:0).

Pēc mazākuma izturēšanas rīdzinieki zaudēja vārtus pēc neveiksmīgas darbības savā zonā, kad centieni izmest ripu no savas zonas piektās minūtes vidū beidzās ar ripas atlēcienu pie Artjoma Lukojanova, kurš no kreisā iemetiena apļa raidīja ripu tukšā vārtu kreisajā stūrī.

Pēc minūtes un 44 sekundēm rezultāts jau bija 2:0 viesu labā. Pretuzbrukumā Dmitrija Kagarļicka piespēli no stūra no labā iemetiena apļa bez apstādināšanas vārtu tuvējā augšējā stūrī raidīja Stīvens Kempfers - 2:0.

Tūlīt pēc tam rīdzinieki 31 sekundes laikā saņēma divus noraidījumus par spēles vilcināšanu un nepareizu nomaiņu, taču vārtus nezaudēja. Toties minūti un 34 sekundes pirms pārtraukuma rezultāts tapa 3:0. Ripa vārtos ielidoja pēc saskares ar vārtu priekšā esošā rīdzinieku aizsarga Džordona Sautorna slidu.

68 sekundes pirms perioda beigām dūres izvicināja Kārlis Čukste un Ņikita Dinjaks, katram gan izdarot tikai pa vienam trāpīgam sitienam, pēc kura abiem tika piešķirtas pa piecām soda minūtēm, bet Diņjakam - vēl divas, atstājot viesus mazākumā.

Vairākumā vēl perioda pēdējās sekundēs savā jubilejas mačā varēja izcelties Lauris Dārziņš, taču viņš netrāpīja tukšā vārtu kreisajā stūrī.

Otrajā periodā viesi samazināja aktivitāti, nelielu pārsvaru iegūstot rīdziniekiem, taču rezultāts nemainījās.

53. minūtē rīdzinieki vienus vārtus atspēlēja, pēc Kristapa Zīles un Hantera Šinkaruka piespēlēm no labā iemetiena apļa precīzi vārtu tālajā augšējā stūrī metot Metam Lorito, kurš guva vārtus savā otrajā mačā "Dinamo" rindās, izbojājot "sauso" spēli bijušajam "Dinamo" vārtsargam Timuram Biļalovam.

Pēdējo minūti mājinieki spēlēja bez vārtsarga, taču mainīt rezultātu vairs neizdevās.

Dārziņš ceturtdien aizvadīja 600. maču līgā, kas spēlēts pamatturnīrā. 599 cīņās viņš bija sakrājis 130 vārtus un 211 rezultatīvas piespēles, kā arī 292 soda minūtes un +/- rādītāju -18.

Viņa kontā ir arī 43 mači Gagarina kausa izcīņā, tajos izceļoties ar 23 (15+8) rezultativitātes punktiem, kā arī 22 soda minūtēm un +/- rādītāju -12.

Vairāk spēļu par viņu pamatturnīrā no latviešu spēlētājiem KHL aizvadījis vien līgā vairs nespēlējošais Miķelis Rēdlihs (637) un Kristaps Sotnieks (635), bet tuvākais sekotājs ar 556 spēlēm ir Gints Meija.

Rīgas "Dinamo" ar 25 punktiem 28 spēlēs atrodas desmitajā pozīcijā Rietumu grupā, bet "Ak Bars" Austrumos ar 40 punktiem 30 dueļos ir ceturtajā vietā.

Mājas spēļu sēriju rīdzinieki sāka sekmīgi (4:5 zaudējums "bullīšos" Sanktpēterburgas SKA un 4:1 uzvara pār Maskavas "Dinamo"), bet turpinājumā tika piedzīvotas divas neveiksmes (0:3 pret "Soči" un 1:4 pret Helsinku "Jokerit"), kā arī pēdējā cīņā ar 3:2 pieveikta Riharda "Bukarta" pārstāvētā Vladivostokas "Admiral".

"Ak Bars" šajā sezonā uzvaras mijušās ar zaudējumiem, taču trīs no pēdējām četrām cīņām bija izdevies uzvarēt. Pēc 2:1 panākuma pret Latvijas izlases bijušā galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard" un 0:2 zaudējuma pret Novosibirskas "Sibirj" kazaņieši izcīnījuši divus panākumus - 5:4 mačā ar Jekaterinburgas "Avtomobilist" un 1:0 pret Maskavas "Spartak".

Abas komandas KHL bija spēkojušās 25 reizes, no kurām tikai septiņās, tai skaitā pa vienai pagarinājumā un pēcspēles metienos, bija uzvarējusi "Dinamo" komanda.

Šosezon šī bija abu klubu pirmā tikšanās. Iepriekšējā sezonā janvārī Kazaņā ar 5:4 pagarinājumā uzvarēja Rīgas hokejisti, bet pēc mēneša Rīgā "Ak Bars" revanšējās ar 4:3.

Rīdziniekiem savainoto spēlētāju sarakstā atrodas komandas labākais vārtu guvējs Nikolajs Jeļisejevs un pieredzējušais aizsargs Kristaps Sotnieks.

Viesiem traumēti ir trīs uzbrucēji - Nikolajs Kovaļenko, Iļja Safonovs un Pērs Lindholms.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu