Šorttrekists Krūzbergs Pasaules kausa posmā sasniedz ceturtdaļfinālu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Krūzbergs.
Roberts Krūzbergs. Foto: https://www.ventasbalss.lv/

Latvijas šorttrekists Roberts Krūzbergs piektdien Debrecenā sasniedza Pasaules kausa (PK) trešā posma ceturtdaļfinālu 1000 metru distancē.

Priekšsacīkstēs abi Latvijas pārstāvji savos slidojumos finišēja otrie. Reinis Bērziņš 1000 metrus slidoja vienā minūtē un 25,204 sekundēs, piekāpjoties tikai titulētajam kanādietim Čārlzam Hemlinam, bet Krūzbergs finišēja vienā minūtē un 26,722 sekundēs.

Vēlāk pirmajā kārtā Krūzbergs savā slidojumā bija grupas priekšgalā, vienubrīd pat ieņemot pirmo vietu. Tomēr finišā viņš bija otrais, distanci veicot vienā minūtē un 25,141 sekundē jeb 0,249 sekundes lēnāk par slidojuma uzvarētāju, nīderlandieti Ichaku de Lātu.

Bērziņš savā slidojumā bija ceturtais ar finiša laiku viena minūte un 25,229 sekundes. Lai ceturtdaļfinālam kvalificētos ar uzrādīto rezultātu, viņam vajadzēja slidot 0,67 sekundes ātrāk.

Sievietēm šajā pašā distancē Annai Jansonei priekšsacīkstēs neizdevās pakāpties augstāk par piekto vietu savā slidojumā, viņai finišējot vienā minūtē un 36,033 sekundēs.

Jau ziņots, ka Bērziņš ceturtdien sasniedza pusfinālu 1500 metru distancē. Uz Debrecenu devies arī pirmajā posmā traumu guvušais Endijs Vīgants, taču viņš šajā nedēļas nogalē neizgāja uz starta.

Trešais Pasaules kausa posms Ungārijā norisināsies līdz svētdienai.

Nākamais posms pēc nedēļas notiks Nīderlandē. Pasaules kausa posmos sportisti cīnās par punktiem 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu