Tērauda nekvalificējas Pasaules kausa pirmā posma otrajam braucienam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Endija Tērauda
Endija Tērauda Foto: Viesturs Lācis/bobslejs.lv

Latvijas skeletoniste Endija Tērauda piektdien nekvalificējās olimpiskās Pasaules kausa sezonas pirmā posma otrajam braucienam.

Insbrukas trasē Īglsā notiekošā pirmā posma pirmajā braucienā Tērauda startēja kā pēdējā un finišēja 54,98 sekundēs, kas deva 22.vietu 25 sportistu konkurencē. Otrajam braucienam kvalificējās labākās 20 sportistes, bet Tērauda pirmajam divdesmitniekam zaudēja 0,11 sekundes.

Pirmajā braucienā ātrākā bija beļģiete Kima Meilemansa, kura trasi veica 53,75 sekundēs jeb 1,23 sekundes ātrāk par Tēraudu. Tuvākās sekotājas - nīderlandiete Kimberlija Bosa un krieviete Jeļena Ņikitina zaudēja 0,12 sekundes.

Otrajā braucienā ātrākā bija Ņikitina, kurai finiša laiks 53,62 sekundes ļāva uzvarēt arī summā. Bosai vēl viena otrā vieta deva otro pozīciju arī summā, Nīderlandes sportistei no uzvarētājas atpaliekot vienu sekundes desmitdaļu. Meilemansa braucienā bija piektā un summā atkāpās uz trešo pozīciju - viņa Ņikitinai zaudēja 0,13 sekundes.

Tērauda iepriekšējā sezonā bija vadošā pašmāju skeletoniste un piedalījās sešos no astoņiem Pasaules kausa posmiem, kopvērtējumā finišējot 14.vietā 39 sportistu vidū. Pirmajā posmā Siguldā viņa kā pirmā no Latvijas skeletonistēm kāpa uz goda pjedestāla, izcīnot trešo vietu.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Tērauda Īglsas trasē finišēja attiecīgi 11. un 15.vietā. Pasaules čempionātā viņa finišēja 20., bet Eiropas meistarsacīkstēs - 16.vietā.

Pirms tam piektdien vīriešu sacensībās Martins Dukurs izcīnīja otri vietu, bet Tomass Dukurs bija 16.pozīcijā.

Sestdien un svētdien notiks Pasaules kausa bobslejā sezonas pirmās sacensības.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Arī otrais Pasaules kausa posms nākamajā nedēļas nogalē notiks turpat Īglsas trasē. Nākamie trīs posmi notiks Vācijas trasēs - Altenbergā, Vinterbergā un atkal Altenbergā, bet jauno gadu komandas sagaidīs Siguldā. Tad notiks vēl viens Pasaules kausa posms Vinterbergā, bet pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu