Mančestras "United" atbrīvo Sūlšēru no galvenā trenera amata

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Slavenais Anglijas futbola premjerlīgas klubs Mančestras "United" svētdien atbrīvoja Ūli Gunnaru Sūlšēru no galvenā trenera amata.

Abas puses šķīrušās pēc neveiksmīgā sezonas sākuma, kurā Mančestras futbolisti pēc 12 spēlēm premjerlīgas turnīra tabulā ieņem septīto vietu. Čempionu līgā "United" ir līdere savā grupā, taču pāris spēlēs zaudējusi punktus.

48 gadus vecais Sūlšērs "United" vadīja kopš 2018.gada decembra. Pirmajos mēnešos viņš tika īrēts no Norvēģijas kluba "Molde", bet pēc tam tika pie pilnvērtīga līguma.

Ar Sūlšēru pie stūres "United" šogad aizcīnījās līdz UEFA Eiropas līgas finālam.

Sūlšērs jau iepriekš strādāja Mančestras "United" sistēmā, no 2008. līdz 2011.gadam vadot kluba dublieru komandu, bet pēc tam viņš bijis "Molde" un Kārdifas "City" vienību galvenais treneris.

Trenera karjeras laikā speciālists divreiz aizveda "Molde" komandu līdz Norvēģijas čempiontitulam.

Futbolista karjeras laikā bijušais uzbrucējs Sūlšērs Mančestras klubu pārstāvēja no 1996. līdz 2007.gadam, 366 spēlēs gūstot 126 vārtus. Vienības sastāvā viņš sešas reizes kļuva par premjerlīgas čempionu un 1999.gadā triumfēja UEFA Čempionu līgā, finālā pret Vācijas grandu Minhenes "Bayern" gūdams uzvaras vārtus mača kompensācijas laikā.

Norvēģijas izlasē viņš aizvadīja 67 spēles, kurās guva 23 vārtus, vienus no tiem pret Latvijas valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu