Video ⟩ Porziņģis turpina spēlēt rezultatīvi, taču Dalasai bez Dončiča klājas grūti (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Kristaps Porziņģis svētdien demonstrēja rezultatīvu sniegumu, taču Dalasas "Mavericks", spēlējot bez komandas līdera Lukas Dončiča, piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā.

"Mavericks" izbraukumā ar rezultātu 91:97 (22:19, 25:27, 15:25, 29:26) piekāpās Losandželosas "Clippers", piedzīvojot trešo zaudējumu pēc kārtas.

Porziņģis viesu rindās bija rezultatīvākais ar 25 punktiem (2p. 10/14, 3p. 0/4, soda metieni 5/6), izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, veica divas piespēles un bloķēja divus metienus.

Latvijas basketbolists jau sesto maču pēc kārtas guva vairāk par 20 punktiem. Mača galotnē viņš uzņēmās līdera lomu, gūstot sešus no komandas astoņiem punktiem pēdējās trīs minūtēs.

"Mavericks" rindās rezultatīvi spēlēja arī Džeilens Bransons, kurš guva 20 punktus un veica astoņas rezultatīvas piespēles.

"Clippers" labā 29 punktus guva Pols Džordžs, 23 iemeta Redžijs Džeksons.

"Mavericks" spēles pirmajā puslaikā uz brīdi ieguva deviņu punktu pārsvaru, tomēr mača lielāko daļu vadībā atradās pretinieki. Spēles beigās Dalasas vienība sarūpēja intrigu un pacīnījās par uzvaru, taču mājinieki nosargāja vadības grožus. 

Dalasas komanda aizvada izbraukuma tūri, kas sākās ar diviem zaudējumiem pret iepriekšējās sezonas NBA finālisti Fīniksas "Suns".

Trešo maču pēc kārtas "Mavericks" vienībai nevarēja palīdzēt Dončičs, kurš dziedē kreisā ceļgala un kreisās potītes sastiepumu.

Porziņģis guva sešus no "Mavericks" pirmajiem deviņiem punktiem un palīdzēja viesiem turēties līdzi rezultātā, kas viņa nomaiņas brīdī bija neizšķirts (12:12). Ar rezervistiem laukumā "Mavericks" nonāca iedzinējos, taču ātri atspēlējās. Liepājnieks ceturtdaļas pēdējās minūtēs atgriezās laukumā un ar vienu precīzu soda metienu piedalījās izrāvienā 10:0, dalasiešiem pirmās 12 minūtes uzvarot ar 22:19.

Porziņģis otrās ceturtdaļas sākumā ar vairākiem sekmīgiem uzbrukumiem guva vēl sešus punktus un līdz nākamajai nomaiņai stiprināja "Mavericks" vadību (35:28). Puslaika pēdējā minūtē viņš atkal tika iesaistīts spēlē un realizēja divus soda metienus, taču pārkāpa arī noteikumus. Spēles pirmajā pusē Latvijas basketbolists guva 15 punktus, izcīnīja astoņas bumbas zem groziem, taču arī trīsreiz pārkāpa noteikumus. "Mavericks" uz ģērbtuvi devās ar punkta pārsvaru - 47:46.

Uzreiz otrā puslaika ievadā Porziņģis tika pie vēl vienas piezīmes, jau savas ceturtās mačā. Pirmo reizi puslaikā Latvijas basketbolists grozu iekaroja trešās ceturtdaļas vidū, kad ar metienu pēc pagrieziena nedaudz samazināja "Clippers" iekrāto pārsvaru (56:64). Turpinājumā viņa bumbas trieciens grozā no augšas vēl vairāk sadzēsa mājinieku handikapu (60:66).

Trīs minūtes pirms ceturkšņa beigām Porziņģis laukumu atstāja un atgriezās nedaudz pirms ceturtās ceturtdaļas vidus. Šajā laikā "Clippers" pārsvars lielākoties turējās ap desmit punktiem, bet Bransona enerģiskā spēle un Porziņģa divi precīzi metieni no soda laukuma deficītu divreiz sadzēsa vairs tikai līdz trīs punktiem (85:88 un 87:90).

Trešo reizi pēc kārtas Porziņģim neizdevās realizēt metienu, bet atbildes uzbrukumā pusotru minūti pirms finālsvilpes Džordžs atjaunoja piecu punktu pārsvaru. Pēc minūtes pārtraukuma Porziņģis pēc Bransona piespēles ar "danku" atkal samazināja starpību rezultātā (89:92). Džordžs atbildēja ar pustālo metienu, turklāt Bransons trīspunktu gājiena vietā dabūja uzbrukuma piezīmi.

Pusminūti pirms pamatlaika beigām Džeksons ar sarežģītu metienu uzbrukuma pēdējās sekundēs vēl vairāk nostabilizēja "Clippers" vadību (96:89). Bransons divus punktus atguva, bet otrā laukuma galā Džeksons iemeta vienu no diviem "sodiņiem" - 91:97 nepilnas 19 sekundes pirms beigām, taču atlikušajā laikā rezultāts nemainījās.

Nākamo spēli "Mavericks" aizvadīs trešdien agri no rīta plkst. 5:30 pēc Latvijas laika, vēlreiz tiekoties ar "Clippers".

Rietumu konferences kopvērtējumā "Clippers" ar 10 uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem ceturto vietu, bet "Mavericks" tabulā atrodas vienu pozīciju zemāk ar bilanci (9-7).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu