Balcers spēlē pirmajā maiņā pret NHL līdervienību; uzvaru izcīna arī Bļugera komanda

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas hokeja uzbrucēju Rūdolfa Balcera un Teodora Bļugera pārstāvētās komandas pirmdien izcīnīja uzvaras Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs.

Sanhosē "Sharks" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0) papildlaikā pārspēja NHL līdervienību Karolīnas "Hurricanes", kurai pārtrūka četru uzvaru sērija un šis ir tikai trešais zaudējums pēdējos desmit mačos.

Uzvarētāju sastāvā Balcers laukumā pavadīja 15 minūtes un 53 sekundes (1:13 mazākumā), četrreiz meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Latvijas hokejists šajā mačā spēlēja pirmajā maiņā kopā ar kanādieti Loganu Kutirē un šveicieti Timo Meieru, tomēr šīs spēles "Sharks" vadošais uzbrucēju trijnieks ar rezultativitāti neizcēlās.

"Sharks" labā vārtus guva amerikānis Kevins Lebanks un krievs Aleksandrs Barabanovs, kurš bija precīzs mača papildlaikā.

"Hurricanes" rindās ar trāpījumu izcēlās vienīgi amerikānis Tonijs Deandželo.

"Sharks" ar 19 punktiem 18 spēlēs ieņem piekto vietu Klusā okeāna divīzijā, bet "Hurricanes" ar 29 punktiem 17 mačos ir Metropolitēna divīzijas un visas līgas līdervienība.

29 punkti ir arī Floridas "Panthers" komandai, kas aizvadījusi par vienu spēli vairāk nekā NHL līdere "Hurricanes'.

24 gadus vecais Balcers šosezon 18 mačos guvis divus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -6.

Pitsburgas "Penguins" viesos ar 3:1 (0:1, 1:0, 2:0) pārspēja Vinipegas "Jets", izcīnot trešo uzvaru pēc kārtas, kas seko pirms tam piedzīvotajai trīs zaudējumu sērijai.

"Penguins" komanda lieliski noslēgusi izbraukuma tūri Kanādā - trīs spēlēs trīs uzvaras, turklāt pretinieki summā pārspēti ar gūto un zaudēto vārtu attiecību 11:1 (6:0 pret Monreālas "Canadiens", 2:0 pret Toronto "Maple Leafs").

"Penguins" kanādiešu vārtsargs Tristans Džerijs vārtus nosargāja neiekarotus 161 minūti un 31 sekundi, kas ir garākā "sausā" sērija šosezon. Viņam kopš 2919./20. gada sezonas pieder Pitsburgas kluba rekords - 177 minūtes un 15 sekundes.

Džerijs spēlē pret "Jets" atvairīja 30 pretinieku metienus, viņu pārspēja vienīgi amerikānis Dominiks Toninato, kuram tas šosezon ir otrais precīzais metiens.

"Penguins" rindās amerikānis Džeiks Gencels guva vārtus piekto spēli pēc kārtas. Ar precīziem metieniem izcēlās arī amerikānis Džeisons Zakers un kanādietis Dentons Heinens.

Bļugers laukumā pavadīja 16 minūtes (2:45 skaitliskajā mazākumā), divreiz meta pa vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, uzvarēja četrus no deviņiem iemetieniem un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" ar 20 punktiem 18 spēlēs ieņem piekto vietu Metropolitēna divīzijā, kur ar 20 punktiem 16 mačos ceturtajā pozīcijā ierindojas Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets".

"Jets" ar 22 punktiem 18 mačos ieņem trešo vietu Centrālajā divīzijā. Katras divīzijas trīs labākās komandas iekļūs "play-off" turnīrā.

27 gadus vecais Bļugers šosezon 18 mačos guvis piecus vārtus, atdevis divas rezultatīvas piespēles un nopelnījis pozitīvu lietderības koeficientu +1.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu