Mančestras "United" un "Chelsea" kvalificējas UEFA Čempionu līgas "play-off"

CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: EPA/Scanpix

Anglijas futbola premjerlīgas klubi Mančestras "United" un Londonas "Chelsea" otrdien nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

Izslēgšanas spēļu turnīrā bez Mančestras "United" un "Chelsea" iekļuvusi arī Anglijas komanda "Liverpool", Nīderlandes vienība Amsterdamas "Ajax", Itālijas klubs Turīnas "Juventus" un Vācijas grands Minhenes "Bayern".

"United" viesos ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Spānijas vienību "Villarreal".

Mančestras komandai šī bija pirmā spēle pēc tam, kad nedēļas nogalē šķīrās kluba un galvenā trenera Ūles Gunnara Sūlšēra ceļi. Pagaidām komandu vada viņa asistents Maikls Keriks.

"United" vadību ieguva 12 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad Freds uzvarēja divcīņu ar pretinieku un bumbu ieguva Krištianu Ronaldu, kurš to pārcēla pāri vārtsargam Heronimo Ruli. Pamatlaika pēdējā minūtē Džeidons Sančo no soda laukuma dziļuma raidīja bumbu augšējā vārtu stūrī un pielika punktu viesu uzvarai.

Abas komandas iepriekšējā sezonā tikās UEFA Eiropas līgas finālā, kur spraigā 11 metru pēcspēles sitienu sērijā uzvarēja "Villarreal".

Otrā šīs grupas spēlē Bernes "Young Boys" mājās spēlēja neizšķirti 3:3 (1:1) ar Bergāmo "Atalanta".

Desmitajā minūtē "Atalanta" komandu vadībā izvirzīja Duvans Zapata, kurš sita precīzi no aptuveni desmit metriem. Sešas minūtes pirms puslaika beigām pēc stūra sitiena Žordans Sibačo ar galvu sita bumbu zem vārtu pārliktņa un panāca 1:1.

Spēles 51.minūtē pēc vairākiem "Atalanta" uzbrukuma viļņiem Hosē Luiss Palomīno ar sitienu no soda laukuma robežas panāca 2:1. Desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Vensāns Sjerro ar sitienu no tuvas distances izlīdzināja rezultātu, bet četras minūtes vēlāk nekļūdīgs ārpus soda laukuma bija Silvans Hefti - 3:2 mājinieku labā.

Ar to gan viss nebeidzās - divas minūtes pirms pamatlaika beigām tikko kā uz maiņu nākušais Luiss Murjels ar soda sitienu iegrieza bumbu apakšējā vārtu stūrī, tai pa ceļam uz mērķi nedaudz skarot "sieniņu".

F apakšgrupā pēc piecām spēlēm līdere ar desmit punktiem ir "United", septiņus punktus iekrājusi "Villarreal", seši punkti ir "Atalanta" komandai, bet četri punkti - "Young Boys" futbolistiem.

"Chelsea" mājās ar 4:0 (1:0) pieveica Turīnas "Juventus" komandu, kurai jau bija nodrošināta vieta "play-off".

Vadību "Chelsea" komandai ieguva Trevo Čaloba 25.minūtē. Angļu aizsargs pēc stūra sitiena saņēma bumbu tieši pretī vārtiem un netraucēts no tuvas distances raidīja to tīklā.

Otrā puslaika pirmajā pusē pāris minūšu laikā Londonas klubs guva vēl divus vārtus un ielika pamatus uzvarai. Vispirms 56.minūtē Rīss Džeimss soda laukumā saņēma bumbu, nolika to pa sitienam un trieca vārtos. Divas minūtes vēlāk londonieši sarāva "Juventus" aizsardzību, Kelamam Hadsonam-Odoi panākot 3:0.

Kompensācijas laika piektajā minūtē "Chelsea" izmantoja turīniešu kļūdu soda laukumā, kas Timo Verneram ļāva gūt ceturtos vārtus.

Otrā šīs grupas cīņā "Malmo" mājās nenoturēja uzvaru un spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar Sanktpēterburgas "Zeņit".

Maču apkalpoja Latvijas tiesnešu brigāde ar Andri Treimani, Haraldu Gudermani, Alekseju Spasjonņikovu un Aleksandru Golubevu sastāvā.

Malmes komandu ar sitienu pa zemi no aptuveni 13 metriem vadībā izvirzīja Serens Rīkss. Otrajā puslaikā Artjoms Dzjuba nerealizēja 11 metru soda sitienu, iesitot bumbu kājās pretinieku vārtsargam Juhanam Dālinam, par kura pārkāpumu tika nozīmēta "pendele".

Pamatlaika beigās Treimanis pēc "Malmo" pārkāpuma soda laukumā, izmantojot videotiesneša asistenta sistēmu (VAR), nozīmēja uz mājinieku vārtiem 11 metru soda sitienu, kuru kompensācijas laika otrajā minūtē realizēja Jaroslavs Rakickis.

Pirms pēdējās, sestās kārtas H grupā pa 12 punktiem ir Londonas un Turīnas klubiem, četrus punktus guvusi Sanktpēterburgas komanda, bet vienu - Malmes vienība.

Spānijas futbola klubs "Barcelona" otrdien nespēja tikt pie uzvaras UEFA Čempionu līgas mačā, savā laukumā spēlējot neizšķirti 0:0 (0:0) ar Portugāles vienību Lisabonas "Benfica".

Nedēļas nogalē pie "Barcelona" stūres debitēja kluba leģenda Šavi, kurš otrdien pirmo reizi savu komandu vadīja UEFA Čempionu līgas mačā.

Pirmajā puslaikā rezultāts varēja mainīties divas reizes. Vispirms pēc stūra sitiena bumbu vārtos trieca "Benfica" aizsargs Nikolass Otamendi, taču tiesneši uzskatīja, ka bumba pirms tam bija šķērsojusi gala līniju. Otrā laukuma galā vienā no epizodēm Jusufs Demirs norībināja vārtu pārliktni.

Septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām Ronalds Arauho ieraidīja bumbu viesos vārtos, bet aizmugures situācijas dēļ rezultāts palika nemainīgs. Kompensācijas laikā izcilu iespēju izraut uzvaru izniekoja "Benfica" futbolisti, Harisam Šeferovičam pēc izgājiena divatā pret vienu pretinieku aizsargu sitot bumbu garām vārtiem.

Otrā šīs grupas spēlē Covid-19 skartā Minhenes "Bayern", kas jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas turnīrā, viesos ar rezultātu 2:1 (2:0) uzvarēja Kijevas "Dynamo".

Sniega piemeklētajā Kijevā pirmie vārti tika gūti 14.minūtē, kad ar sitienu atmuguriskā akrobātiskā lēcienā viesus vadībā izvirzīja Roberts Levandovskis. Trīs minūtes pirms puslaika beigām Kingslijs Komans ar sitienu no vārtsarga laukuma stūra panāca 2:0, bet 70.minūtē pēc veiksmīgas izspēles Deniss Garmašs vienus vārtus atguva.

E apakšgrupā uzvaru nodrošinājusi "Bayern", kurai ir 15 punkti piecās spēlēs, "Barcelona" guvusi septiņus punktus, "Benfica" piecus un "Dynamo" - vienu.

UEFA Čempionu līgas futbolā G apakšgrupā pirms pēdējās kārtas uz izslēgšanas turnīru pretendē visas četras komandas - "Lille", "Salzburg", "Sevilla" un "Wolfsburg".

Otrdien Francijas čempione "Lille" mājās ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Salzburg" komandu.

Mača vienīgie vārti tika gūti 31.minūtē, kad no vārtsarga laukuma robežas precīzi sita Džonatans Deivids.

Otrā spēlē "Sevilla" savā laukumā ar 2:0 (1:0) guva virsroku pār "Wolfsburg".

Spānijas klubam vadību nodrošināja Žoana Žordana 13.minūtē gūtie vārti. Viņš atzīmējās ar precīzu sitienu ar galvu pēc Ivana Rakitičs tāla centrējuma soda laukumā.

Punktu Seviljas futbolistu uzvarai pielika Rafaels Mirs, kurš kompensācijas laika septītajā minūtē saņēma bumbu pretī vārtiem un raidīja to mērķī.

Pēc piecām no sešām spēlēm G apakšgrupā "Lille", "Salzburg", "Sevilla" un "Wolfsburg" komandām ir attiecīgi astoņi, septiņi, seši un pieci punkti, visām pretendējot uz iekļūšanu izslēgšanas turnīrā.

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Divas pirmās iekļūst nākamajā kārtā, trešā pārceļas uz Eiropas līgas sacensībām, bet ceturtajai Eiropas kausu sezona ir beigusies.

Šīs sezonas fināls norisināsies 28.maijā norisināsies Sanktpēterburgā, Krievijā.

2020./2021.gada sezonā līgas sacensību finālā Portugāles pilsētā Portu Londonas "Chelsea" ar 1:0 pārspēja Mančestras "City".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu