Baiba Bendika: Ir nedaudz tāda "klusums pirms vētras" sajūta

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Baiba Bendika
Baiba Bendika Foto: @IBU_CUP

Tuvojas jaunā Pasaules kausa (PK) izcīņas sezona biatlonā. Latvijas vadošā dāmu biatloniste Baiba Bendika pirms pirmā posma norādīja, ka viņas fiziskā kondīcija un sajūtas ir ļoti labas.

Biatlonisti cīņu par ceļazīmi uz Pekinas olimpiskajām spēlēm sāks jau šajā nedēļas nogalē Estersundā, Zviedrijā, uz kurieni dosies seši Latvijas biatlonisti. 

Pasaules kausā Latviju dāmu klasē pārstāvēs Bendika, Sanita Buliņa un Annija Keita Sabule, savukārt vīru grupā startēs Edgars Mise, Aleksandrs Patrijuks un Roberts Slotiņš.

"Tā kā vēl neesmu uz vietas Estersundā, vēl neticas, ka sezona sāksies jau pēc pāris dienām. Ir nedaudz tāda "klusums pirms vētras" sajūta," norāda Bendika. "Sagatavošanās process norisinājies ļoti labi, fiziskā ziņā ir izdevies spert soli uz priekšu, arī šaušanā, pēc daudzām izmaiņām pavasarī, ir parādījusies arvien lielāka stabilitāte un kontrole, līdz ar to, pirms gaidāmajiem startiem ir pārliecība."

Sacensības tiks atklātas sestdien 15 kilometru distancē ar individuālo startu sievietēm, pēc kura 20 km distancē dosies vīri. Savukārt svētdien paredzētas sacensības sprinta distancē 7,5 km dāmām un 10 km vīriem.

"Sezonai jāļauj ieskrieties, bet fiziskā kondīcija un sajūtas ir ļoti labas, un ceru, ka sezonu izdosies iesākt ar augstvērtīgiem rezultātiem un stabilu šaušanu. Sezonas pirmie starti vienmēr ir intriģējoši, jo ir izaicinājums noteikt to, kur tava kondīcija atrodas salīdzinājumā ar pārējiem sportistiem," teica Bendika. 

Šobrīd sastāvs noteikts uz pirmajiem diviem Pasaules kausa posmiem, bet pēc tiem jau būs iespēja spriest par sportistu sniegumu, gatavoties nākamajiem posmiem, tostarp cīnīties par kvotām uz sezonas galveno notikumu - Ziemas olimpiskajām spēlēm," pauda Latvijas Biatlona federācijas (LBF) viceprezidents Gundars Upenieks.

Latvijas labākajam biatlonam Andrejam Rastorgujevam piemērota diskvalifikācija. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu